Pääsiäisenä olin Imatralla näyttelyssä, Miia oli mukanani apukäsinä, kun olin ilmoittanut molemmat koirat kehään. Jari Laakso kirjoitteli Helville niin ihanan arvostelun, että ihan pisti nieleskelmään liikutusta: 10 v. 4 kk. Erinomainen rungon tilavuus ja hyvä pituus. Kaunis etuosa. Hyvä ylälinja. Erinomaiset kulmaukset. Kaunis pää. Täynnä elämän iloa. Ihana mummo. VET ERI1 SA NORD-SERT ROP-VET ROP. Että ehti Helville vielä NORD-SERT tulla :D Hän ei kylläkään lähde enää muihin Pohjoismaihin uuden Nordic Champion -tittelin perässä, vaan tyydymme siihen vanhaan Pohjoismaiden muotovalioon joka jo on ;) Sen verran on draivi kadonnut liikkeestä. Kuvan upeasta veteraanista otti Miia Hänninen:

57936056_10216788943574401_1054088414430

Ei Hildallakaan huonosti mennyt, sillä se oli heti perässä PN2. Sen arvostelu oli seuraavanlainen: 3 v. Hyvä rungon pituus, erinomainen tilavuus. Raajakorkeutta voisi olla enemmän. Hyvä eturinta. Tasapainoiset kulmaukset. Nätti pää. Erinomaiset sivuliikkeet. Kapeat mutta suorat takaliikkeet. VAL ERI1 SA PN2 NORD-VASERT.

Kävimme samalla reissulla katsomassa Hildan sulhaskandidaattia. Olin nähnyt Rexin näyttelyissä vuosia sitten, mutta tykästyin siihen entistä enemmän nyt kun tapasimme sen 7-vuotiaana omilla tiluksillaan reippaana, ylväänä ja ystävällisenä. Suureksi surukseni sain eilen kuulla, että tähän saakka täysin terveenä elänyt Rex oli aamulla löytynyt kuolleena :( Valtava shokki Rexin perheelle ja pentusuunnitelmat ovat nyt taas lähtöpisteessä.

Toinen shokki tuli toukokuun alussa, kun EK-ryhmämme kouluttajan 1-vuotias saksanpaimenkoira jouduttiin lopettamaan suolitukoksen leikkauskomplikaatioiden takia. Ymmärrettävästi kouluttajan motivaatio vetää treeniryhmää sai niin kovan kolauksen, että hän päätyi lopettamaan kouluttajana. Nyt meillä ei ole nimettyä kouluttajaa, mutta yritämme jatkaa ominemme samalla tavalla epäsäännöllisen säännöllisesti treenaamista kuin tähän saakka. 

Huhtikuun viimeisen viikonlopun vietin Miehikkälässä leirillä. Olin kolmatta kertaa mukana, vuokraamme siis kaveriporukalla mökin ja harjoittelemme pääasiassa maastolajeja, mutta iltapuhteina sitten myös kentällä kaikenlaista. Aloitimme jo torstaina leiriytymisen ja koirien kanssa illalla puuhastelimme toko- ja tottisjuttuja. Perjantaina lähdimme metsään. Hilda treenasi hakua neljän maalimiehen verran ja rullailmaisu meni todella hyvin! Helvi sai tehdä parin maalimiehen valmiin pienen radan. Lisäksi teimme verijälkiä seuraavaa päivää varten. Lauantaina Hildan 800 m pitkä jälki meni ihan OK. Pari kertaa se pyöritti minua metsässä pois jälkiuralta. Helvi jäljesti hyvin, mutta alkoi väsähtää selvästi loppua kohden, kun kelikin oli uskomattoman lämmin ollakseen huhtikuu. Illalla ohjelmassa oli rally-tokon rata kisamuotoisesti ja minulle määrättiin sanktiona Hildan kanssa, etten saa puhua tai pitää mitään muutakaan ääntä, vaan ratasuorituksen täytyy olla äänetön. Se olikin kivaa ja hyvä ratkaisu, pitäisi varmaan tehdä niin myös virallisissa kisoissa :D 

Sitten viikko leirin jälkeen Jore kuoli. Juuri täytettyään 8 v. ja oltuaan Miehikkälässä ihan täydessä iskussa - kasvain vatsassa vei hienon harrastuskoiran ja Jaanan ja Mikon rakkaan perheenjäsenen. Niin surullista tämäkin.