Elokuun viimeisenä viikonloppuna Landseeryhdistys järjesti sekä vesipelastuskokeen että erikoisnäyttelyn Jämsän Himoksella. Lähdimme Jaanan ja Kaisan kanssa karavaanina matkaan perjantaina iltasella. Lauantaina oli ohjelmassa vepe-koe, jossa olin Hildan kanssa osallistujana ja lisäksi Kaisan koiran apuohjaajana soveltuvuuskokeessa - ihan tarpeeksi jännitettävää siis :D Onneksi Perro-apuohjattava oli yhtä varma kuin treeneissä ja heidän sove-kokeensa meni läpi vain kahdella pistevähennyksellä, mutta ihan ilman yllätyksiä se ei sujunut ja jouduin improvisoimaan yhden kutsun verran hukkuvan pelastuksessa.

Hildan koetulos oli AVO3. Vienti meni täydellisesti, mutta ohjattu veneen nouto meni nollille, koska Hilda meni väärälle veneelle, oli menossa sieltä sitten sinne minne pitikin, mutta muutti mielensä ja tuli takaisin rantaan. Toisen veneen haku veneestä lähtien ja hukkuvan pelastaminen menivät liikesuorituksina ok, mutta molemmissa pieni maalin ohitus sekä juuri ennen maalia tapahtunut suun aukeaminen eli köyden sekä dummyn pudotus hieman ennen aikojaan. 

Sunnuntaina kokoontui hyvä määrä (muistaakseni 65) landseeria Himos Parkin puolelle juhlaerikoisnäyttelyyn, joka oli Landseeryhdistyksen 30. erikoisnäyttely. Juhlan kunniaksi tuomariksi oli kutsuttu Taina Nygård (kennel Washakie). Hilda sai valioluokassa ERI:n! Aiemmin Hilda on saanut Tainalta EH:n, joten olin tosi iloinen tästä tuloksesta :) Taina on tiukka tuomari - se tosin hieman ihmetyttää, miksi luustosta, takakulmauksista tai päästä ei ollut mitään arvostelussa.

White%27n%20Black%20Gemstone%20Gilda1%20

kuva: Anna Nygård

Hyvät nartun mittasuhteet. Tänään kesäturkissa. Hyvän mittainen kuono, mutta melko syvä. Erinomainen pigmentti. Hieman avoimet suupielet. Keskiruskeat silmät. Etuosa saisi olla paremmin kulmautunut. Riittävän tilava rintakehä. Saisi liikkua tehokkaammalla taka-askeleella ja edestä yhdensuuntaisemmin. Hieman pysty lantio ja lyhyehkö häntä. Hyvä värijakauma, mutta nokisuutta valkealla. 

Niin vaan Helvikin oli vielä kehässä, vaikka alkukesästä olin sitä mieltä, ettei se enää osallistu näyttelyihin. Sanotaan vaikka, että kerta kiellon päälle ;) Eihän sille menestystä tullut, kun veteraaneissa oli juuri veteraani-iän saavuttanut hyvin menestynyt narttu - 3 vuotta ikäeroa on aika iso tekijä veteraaneissa. Erinomainen kuitenkin, VET ERI2.

Helvi1.jpg

Helvi2.jpg

IMG_5286.jpg

IMG_5290.jpg

kuvat: Disa Leppä

11 v. Vankkarunkoinen, voimakasluustoinen, vielä hyvät mittasuhteet omaava veteraaninarttu. Pyöreät silmät. Kuluneet hampaat. Erinomainen pigmentti. Hyvät huulet. Liikkuu pitkällä askeleella. Selkä hieman elää liikkeessä. Ikä alkaa näkyä. Miellyttävä käytös. Koirakolla ihanaa yhteistyötä kehässä.