Ensimmäinen viikko sujui vähillä unilla minulta. Muutaman yön nukuin patjalla pentulaatikon vieressä ja noin tunnin välein havahduin kuullakseni joka kerta Hildan läähättävän. Vaikutti siltä, että Hilda ei rentoutunut kunnolla nukkumaan pentulaatikossa ja vaikka sen mitat 130 x 150 cm olin kysynyt toiselta lansukasvattajalta, näytti laatikko vähän turhan pieneltä. Vaihdoin siis laatikon tilalle pentuaitauksen ja se auttoikin Hildan nukkumiseen. Lämpö sillä vaan ei laskenut, vaikka kirjallisuuden mukaan 3-4 päivää synnytyksen jälkeen ruumiinlämmön pitäisi palautua normaaliksi. Hildalla oli jatkuvasti siinä kuumeen rajamailla 39 tai vähän yli. Muuten sen vointi oli hyvä: Ruoka maistui ja se joi hyvin, hoiti pentuja hyvin ja lenkkeili mielellään. Päätin kuitenkin varmuuden vuoksi viedä sen tutkimuksiin mielessäni huoli mahdollisesta kohtutulehduksesta tai kalkkikrampista tai jostain muusta. 

Ultraäänellä tutkittaessa ei todettu kohdussa jäänteitä istukoista tai muuta huolestuttavaa. Verinäytteessä CRP- eli tulehdusarvo sen sijaan oli koholla ollen 97,7 (pitäisi olla alle 10). Tästä syystä Hildalle määrättiin viikon antibioottikuuri ja emälle sekä pennuille tukiravinteena Canicur-maitohappobakteeria.

Viikon iässä otimme "poseerauskuvat" joista tässä nyt pärstäkuvat jokaisesta, ensin seitsemän poikaa ja sitten neljä tyttöä

Kuuluisa%20Jukolan%20Ankara%20Poika.jpg

Kuuluisa%20Jukolan%20V%C3%A4kivahva%20Tu

Kuuluisa%20Jukolan%20Salomon%20Suuri.jpg

Kuuluisa%20Jukolan%20Simeoni%20Liuhupart

Kuuluisa%20Jukolan%20Alati%20Iloinen%20T

Kuuluisa%20Jukolan%20Omalaatuinen%20Laur

Kuuluisa%20Jukolan%20Tiuskea%20Rakki.jpg

Kuuluisa%20Hertta-Akka.jpg

Kuuluisa%20Pata-Akka.jpg

Kuuluisa%20Risti-Akka.jpg

Kuuluisa%20Ruutu-Akka.jpg