Kolmiviikkoisina pennut saivat ensimmäisen matokuurinsa Welpan-valmisteella. Annostelu ruiskulla oli helppoa. Elinpiirin laajeneminen alkoi myös, kun totuttelu ulkoilmaan pääsi kunnolla vauhtiin. Pian pihalla vietettiinkin jo pidempiä aikoja, kun sattui vieläpä säät suosimaan. Pentujen tulevat perheet alkoivat käydä pentuja katsomassa. 

Enska.jpg

Hilda%20nuolee.jpg

Hiltsu%20saa%20huomiota.jpg

Peepee.jpg

Jussi-Roni.jpg

yllä olevat kuvat ovat Kaisa ja Eeva Heikkerön ottamia kuvia. 

Pennut alkoivat kolme viikkoa täytettyään maistella ja pian ihan jo varsinaisesti syödä kiinteitä ruokia. Jauhelihaa, lohta, broileria, naudan mahaa, poroa jne. Todella ahneita ne ovat eivätkä uudet makuelämykset aiheuttaneet vatsavaivoja. Hämmästyttävän hyvin jo tämän ikäiset pennut osaavat hakeutua sanomalehdille tarpeilleen! Nyt, kun emo ei enää hoida puhtaanapitoa kiinteiden ruokien syönnin alettua, sen oikeasti huomaa.

pentuhuone.jpg

Helvi ei ole halunnut tutustua pentuihin ja Hilda on ollut niitä kohtaan niin suojeleva, etten ole edes yrittänyt väkisin. Helvi ei muutenkaan ole ollut aivan kunnossa, vaan se on ontunut oikeaa takajalkaa. Lonkka siis on vihoitellut ja olin jo heittämässä hyvästejä :( Kävimme kuitenkin Helvin kanssa vielä Tammiston Evidensiassa tapaamassa ortopedi Esa Eskelistä, joka oli sitä mieltä, että lonkkanivelessä on tulehdus (ärtynyt jostain esim. liukastumisesta tai vastaavasta) ja Helvi sai ihan perus tulehduskipulääkekuurin Rimadyliä. Se onkin auttanut huomattavasti, joten ehkä tämä vielä tästä. Eskelinen sanoi Helvin olevan kuitenkin todella nuorekas koira, joka on onnekseen pidetty hoikassa kunnossa. Tätä kuvaa ottaessani olin jo melko varma, että olisi Helvin viimeinen kerta mökillä.

Helvi%20m%C3%B6kill%C3%A4.jpg