Seuraavana päivänä seitsemän viikon tultua täyteen lähtivät ensimmäiset pennut omiin uusiin koteihinsa. Aivan ensimmäinen muuttolintu oli Pata-Akka "Ekatyttö", josta tuli kutsumanimeltään Kielo.

Kielo.jpg

Kielo muutti Vilppulaan vähän niin kuin kahden kodin koiraksi, kun omillaan asuva Alina ja koti-kotona asuva Pertti sekä lasten äiti Päivi haluavat kaikki landseerin :) Kaikki he työskentelevät perheyrityksessä, jonka keskuspaikkana on oma pihapiiri ja Kielo saa kulkea mukana tässä tiiviissä yhteiselossa. 

kielo%20ty%C3%B6maalla.jpg

(kuvat: Alina Tiensuu)

Samana päivänä Tiina ja Milja tulivat hakemaan Kilpparia. Jukolan Tiuskea Rakki lähti Iihin Oulun lähettyville ja nimekseen sai Kossi.

Kossi.jpg

Tiinalla ja Miljalla on yhteisomistajuus, mutta Kossi majailee Tiinan luona. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin Kossihan tullaan sitten näkemään vesipelastuksen SM-kisoissa ja varmaan siitä hälytyskoirakin tulee - ei mitään paineita kuitenkaan uusille omistajille ;) 

Kossi%20t%C3%B6iss%C3%A4.jpg

töihin oli Kossikin "joutunut", kuvat: Tiina Nurminen

Sunnuntain olimme yhdeksän pennun vahvuudella, mutta maanantaina oli Ylläritytön vuoro lentää pesästä. Risti-Akasta tuli Kantti ja asuinpaikaksi Riihimäki. Kantilla on koiramaista seuraa kotona toisesta lansusta ja sk colliesta ja pihapiiristä löytyy myös irlanninsusikoirapentu. Kuvia tästä synnynnäisestä linssiluteesta saamme varmaan nähdä jatkossa myös Landseer-lehdessä, sillä omistaja Kaisa on yhdistyksen jäsenlehden toimittaja <3 

Kantti%20pose.jpg

kuva: Kaisa Heikkerö

Tiistai oli taas välipäivä ja veimme Miian kanssa pennut soramontulle uimaan. Vesi oli laskenut paljon, mutta sopiva polskuttelupaikka löytyi vielä. Itse asiassa oja olikin aika hyvä, kun itse pääsi siitä kulkemaan puolelta toiselle ja pennut halusivat pysyä perässä, niin saimme ne helposti uimaan monia kertoja ojan yli. Videon kuvasi Miia Hänninen: 

https://youtu.be/njFYIckZLTs

kauko.jpg

kapu%20ja%20kerttu.jpg

Keskiviikkona Ankara Poika "Jussi" haettiin Lieksaan ja omaksi nimeksi tuli Roni. 

Roni%20hiekkahommissa.jpg

kuva: Niina Räsänen

Roni on tietenkin aivan erityinen, olihan se ihka ensimmäinen. Ensimmäinen ja koko ajan pentueen suurin. Katsotaan, tuleeko tästä jässikästä avustaja-/kuntoutuskoiraa omistajansa työkaveriksi! Vai tuleeko siitä hirvikoira, kuten perheen toinen nuori poika on...

Torstaina lähti kaksi pentua kohti uusia seikkailuja. Aamupäivällä Pikkupilkku eli Jukolan Salomon Suuri sai nimekseen Kauko ja myös Kaukon uudesta kodista Suonenjoelta löytyy metsästyskoiria. Löytyy sieltä myös pieni ihminen, johon Kauko tulee varmasti kiintymään niin kovasti kuin vain landseer perheeseensä kiintyy <3 

Kauko%20vaunuissa.jpg

kuva: Jenna Immonen

Iltapäivällä Omalaatuinen Lauri "Late" muuttui Rölliksi. No itse asiassa se on ollut Rölli jo pidemmän aikaa, koska se on ihan Röllin näköinen :D 

R%C3%B6lli%20ja%20pallo.jpg

kuva: Aleksi Kortesoja

Röllistä tuli äidin helmoista lähdettyään ihan äidin näköinen! En siis ollut aiemmin pitänyt sitä Hildan näköisenä, mutta uusien omistajien ottamissa kuvissa huomasin sen olevan naamastaan todella paljon Hildan näköinen. Ja näemmä viehtymys Kongin tennaripalloon on myös periytyvää! Rölli asustelee Keravalla muutaman erittäin komean kissan kaverina.

8-viikkoispäivänä kasvatuskodista lähtivät Salama ja Musti. Salama vaihtoi nimensä Hansuksi ja jäi pennuista sijainniltaan lähimmäksi naapurikaupunki Kouvolaan. Ihan hyvä, että tämä riiviö asuu vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä, niin pääsen sitä tarvittaessa ojentamaan ;)

Hansu%20ja%20possu.jpg

kuva: Päivi Lehtinen

Hansun omistajat ovat luvanneet metsiään ja peltojaan koiramaisiin touhuihin käyttöön ja ovat tulossa ensi kesänä meidän vepe-porukkaan :) 

Mustista meinasi tulla kutsumanimeltäänkin Musti, mutta kyllä siitä taisi tulla Kapu :) Asuinpaikka on Uudessakaupungissa ja perheestä löytyy ennestään narttukoira Lola, jossa useampia rotuja edustettuna, mutta labradorinnoutajalta minun silmääni vahvasti näyttää. Perheen poika on siis tiukasti sitä mieltä, että Musti on Musti - nähtäväksi jää, voittaako äidin vai pojan mielipide.

Kapu.jpg

Kapu%20kuistilla.jpg

kuvat: Krista Rautanen