Tammikuun 26. päivä pentueelle tuli 7 kuukautta ikää mittariin. Tämän ikäisen landseerin kroppa on pahasti kesken kehityksen, mutta meidän pentuset ovat kasvaneet pääosin aika tasaisesti ja terveesti. Kaikilla on suorat etujalat :) Joskus landseerilla voi tulla kiivaimman kasvun aikana kasvuhäiriöitä, jolloin etujalat saattavat kääntyä ulospäin ranteista. Itse olen sillä kannalla, että geenit määrittävät suurimmaksi osaksi, miten koira kasvaa ja ravinnolla ja liikunnalla ei ole niin suurta merkitystä, kunhan ei täysin överiksi tai vajariksi mennä. Siis yhtään vähättelemättä laadukkaan ruokinnan ja oikeanlaisen liikunnan merkitystä yleisesti ottaen! 

Hampaat ovat vaihtuneet ja kaikilla on oikeanlainen leikkaava saksipurenta. Maitokulmurit eivät kaikilta lähteneet ajoissa ilman eläinlääkärin apua, tosin tästä kuulin kokeneemmilta kasvattajilta, että eläinlääkärit tuppaavat nykyään poistamaan todella matalalla kynnyksellä maitohampaita, vaikkei ehkä olisikaan välttämätöntä... No, spekulaatiot ovat nyt myöhäisiä ja pääasia, että pysyvät kulmahampaat ovat löytäneet omille paikoilleen. 

Pääosin kaikki on siis tällä hetkellä hyvin <3 Yhdellä pennulla tuli jotain paukamia kuonon selkään ja silmien alle, mutta ne lähtivät itsestään pois ja epäily on, että olisi ollut nokkosrokkoa. Toinen pentu säikäytti omistajansa ja kasvattajan törmättyään auton kanssa, mutta eläinlääkärin ja fysioterapeutin tutkimusten jälkeen vaikuttaisi siltä, että ruhjeet silmän ympärillä ja lihasjumit kaulassa ja lapojen seudulla olisivat ainoat vammat, mitä törmäys aiheutti.

Roni, K. J. Ankara Poika

Roni%207%20kk.jpg

Ensio, K. J. Väkivahva Tuomas

Ensio%207%20kk.jpg

Kauko, K. J. Salomon Suuri

Kauko%207%20kk.jpg

Kapu, K. J. Simeoni Liuhuparta

Kapu%207%20kk.jpg

Hansu, K. J. Alati Iloinen Timo

Hansu%207%20kk.jpg

Rölli, K. J. Omalaatuinen Lauri

R%C3%B6lli%207%20kk.jpg

Kossi, K. J. Tiuskea Rakki

Kossi%207%20kk.jpg

Kielo, K. Pata-Akka

Kielo%207%20kk.jpg

Kerttu, K. Ruutu-Akka

Kerttu%207%20kk.jpg

Hertta, K. Hertta-Akka

Hertta%207%20kk.jpg

Kantti, K. Risti-Akka

Kantti%207%20kk.jpg

Meidän porukan elämään ei kuulu mitään ihmeellistä, mitään kokeita tai näyttelyitä ei ole ja kovasti on ikävä kumpiakin. Harjoituksia ei ole tokossa, mutta onneksi sentään maastoryhmä voi harjoitella - tosin lumitilanne aiheuttaa haasteita metsään pääsyn kanssa. Hakua meillä on pari kertaa ollut ja Hertta harjoittelee edelleen erillisinä tehtävinä näytölle menoa ja ilmaisun alkeita. Hildan kanssa olen alkanut harjoittelemaan tyhjiä pistoja ja ihan OK on sujunut. Viimeksi tehtiin jopa oikein hieno yliheitto :D 

Kävimme taas pentujen kanssa uimalassa tammikuun puolivälissä. Mukana oli Hertta, Kantti, Rölli ja Hansu - kaikki polskivat hienosti ja hakevat mielellään leluja vedestä <3 Ryhmäkuva uinnin jälkeen, kuva Päivi Lehtinen:

pennut.jpg

Heti tammikuun alussa Kauko tuli käymään synnyinkodissaan, oli ihanaa nähdä! Kävimme sivistämässä pentuja taajamassa ja sitten vielä metsälenkillä, jossa Hilda oli mukana. Otin muutaman kuvan Kaukosta:

Kauko2.jpg

Kauko1.jpg

Tammikuussa ollaan käyty Hansua juoksuttamassa pariin otteeseen, tässä kuvia kauniin aurinkoiselta pakkaspäivältä.

3H2.jpg

3H1.jpg

Hertan kanssa kävin Mussalossa lenkillä Jaanan & Jokerin kanssa, vielä on Jokke selvästi pienempi, mutta äkkiä se kokoero alkaa tasaantua. Vähän Hertta käytti suuremmuttaan hyväkseen ja niivitti poikaa, mutta ei sentään liian kovasti onneksi. 

Hildan kanssa olen tehnyt näin lumen saamisen kunniaksi jokusen kickspark-lenkin ja se on myös kuskannut muksuja ahkiolla. Nämä talvilajit ovat kyllä tosi kivoja ja huh heijaa ensi talvea, jos saan molemmat koirat valjakoksi!