Helmikuun alussa saimme vieraita Tampereelta päin, kun Vilppulan flikka Kielo tuli käymään. Mukana menossa oli myös Hansu-veikka ja ensin kävimme lenkillä pentujen kesken. Sitten suuntasimme pariksi tunniksi Strömforsin hallille harjoittelemaan tottelevaisuusjuttuja. Oli oikein mukava päivä ja ihana nähdä Kieloa, josta oli kasvanut huomattavan korkea tyttö! 

Hertta ja Kielo rinta rinnan, Hansu peesissä

Kielo1.jpg

Hertta ja Kielo

Kielo8.jpg

Kielo, Hertta ja Hansu

Kielo5.jpg

Hertta, Hansu & Kielo

Kielo2.jpg

Kielon sivuprofiili

Kielo3.jpg

Hansu valmistautuu tottistelemaan

Kielo6Hansu.jpg

Kielo12Hansu.jpg

Harmi, kun hallissa ei valo riittänyt tarkkoihin liikekuviin, tässä Hansu kiitää palauttamaan noutokapulaa

Kielo9Hansu.jpg

Kielo13Hansu.jpg

Kielo odottaa ohjeita

Kielo10.jpg

Hertta harjoittelee luoksetuloa

Kielo11Hertta.jpg

ja Hertta leikkii

Kielo7Hertta.jpg

Hilda kävi rokotuksilla, ensin kennelyskää vastaan nenätippa ja sitten leptospiroosi pistoksena - tarkoitus pitää rokotus voimassa siinä toivossa, että tässä vielä jonain kauniina päivänä pääsisi ulkomaille... Leptospiroosi on vuoden voimassa, mutta jos sen päästää vanhenemaan, pitää rokotusohjelma aloittaa alusta eli tehoste vielä lisäksi. Leptospiroosi aiheuttaa munuais- ja maksatulehduksia ja sitä esiintyy jo heti tuossa Virosta alkaen sekä Venäjällä. Hildan paino reilu viikko sitten oli 48,7 kg. Hieronnan Hilda sai pari viikkoa sitten ja kyllä sieltä taas jotain kireyksiä löytyi. Vetoharrastukset ehkä osasyynä, sillä esim. pakarat olivat piukkana. Ei ole tullut tehtyä varmaan tarpeeksi huolella alkulämmittelyjä ja loppuverryttelyjä. 

Hertta joutui hammaslääkäriin Anidentiin, kun huomasin sen etuhampaasta murtuneen pienen palan pois. 

Hertan%20hamppi.jpg

Pulpa ei onneksi ollut paljaana, pari kerrosta paikka-ainetta pintaan riitti hoidoksi. Se oli sitten ensimmäinen rauhoitus Hertalle, aina vähän jännittää ettei vaan tule mitään ongelmia. Hertalla painoa oli 34,5 kg. Samalla eläinlääkäri totesi kaikkien hampaiden puhjenneen normaalisti ja purennan täydelliseksi.

Helmikuun lopussa vietin viikonloppua ystävien seurassa. Olimme Kantin kotona ja Kantti lainasi kaikille koirille kokeiltavaksi kuminauhaan viritettyä viehettä - sepäs olikin kivaa puuhaa Hildan ja Hertan mielestä. Ne kun hoksasivat, että lelua voi vetää ja viehe menee karkuun jos päästyy irti :D Hilda tosin hoksasi myös, että viehettä voi pitää tassun avulla maahan painettuna ja pureskella. 

Hilda jahdissa, kuva: Kaisa Heikkerö

viehe1.jpg

viehe2.jpg

tapporavistus

viehe3.jpg

Hertta pääsi toki leikkimään siskonsa kanssa 

Kantti5.jpg

Kantti4.jpg

Kantti3.jpg

Kantti2.jpg

Kantti1.jpg

Kantti harjoittelee koiranäyttelyitä :) 

Kantti.jpg

Näistä uimalakuvista alkaa näkyä ehkä pienoinen liiallinen kuumuminen :D 

Hertta1.jpg

Hertta yrittää mahduttaa kolme lelua omaan suuhunsa...

Hertta2.jpg

Hansun kanssa rynnivät kilpaa 

Hertta3.jpg

Hildan kanssa osallistuin Haminassa rally-tokon koulutukseen, jossa keskityttiin erottelemaan samankaltaisia kylttitehtäviä toisistaan. Parin päivän päästä on toinen rally-tokokoulutus, jonka aiheena taitaa olla kokonainen ratatreeni. Muutaman kerran olen näiden lisäksi varannut hallivuoron, muuten olemme treenailleet vain kotona jotain pientä. Ja kotonakin lähinnä sisällä, koska piha on ollut niin lumen vallassa ja lumi on ollut tosi ärsyttävää osittain kantavaa, mutta sitten kuitenkin upottavaa. Siinä saa helposti koira tassunsa rikki, pahimmassa tapauksessa jopa murtuneen varpaan. Nyt lumi on pehmentynyt, joten siellä pystyy paremmin pohrustamaan ja teinkin viikonloppuna esineruutua. Hertalle aloitin sitä opettamaan ja Hilda haki kolme valmiiksi vietyä esinettä, no alueen koko ei toki ollut täysikokoinen.

Viime viikolla Hertta pääsi lenkille sekä Joken että Hansun kanssa. Jokke on kuukauden aikana kasvanut jo saman kokoiseksi kuin Hertta, vaikka on kolme kuukautta nuorempi. Jokke asuu Viiman kanssa ja osasi kertoa, että Viiman ruokahalu on entistäkin suurempi ja jonkunlaista turvotusta on myös havaittavissa sekä halipulaa - varovaisen toiveikkaita siis olemme, että siellä pentusia voisi kasvaa. Ultra on viikolla 12!

Jokke.jpg

Hilda oli myös mukana Hansun luona, vaikka ei tässä kuvassa olekaan (kuva: Päivi Lehtinen)

Hansu.jpg

Oli myös tosi kiva nähdä pikaisesti ohimennen pentujen Leon-isukki <3 Anidentin reissun yhteydessä. Herttaa ensin vähän jänskätti aikuinen lansu-uros, mutta rentoutui sitten huomatessaan, ettei toinen ole ollenkaan paha. Hilda ignoorasi ex-sulhasmiehen täysin :D Kuvan kolmikosta otti Tuomo Raitio.

Leon.jpg