Hildan ja Leonin pentujen pentuikä meni ohi vailla mahdollisuuksia osallistua näyttelyiden pentuluokkiin. Pennuista tuli juniori-ikäisiä, kun 9 kuukautta tuli täyteen 26.3. Toivottavasti halukkaat kuitenkin pääsevät junioriluokkiin edes sentään. Pääasia, että kaikki ovat pysyneet terveinä ja kasvavat rakastavissa, hyvissä kodeissa, joissa niille tarjotaan sopivasti liikuntaa ja henkistä aktiviteettia!

Ronin (Kuuluisa Jukolan Ankara Poika) 9 kk kuva:

Roni%209%20kk.jpg

Roni on tosi energinen ja innokas, rauhoittuu kuitenkin lähellä oloon ihan OK. Roni rakastaa ihmisen lähellä oloa ja on onnellisimmillaan silloin, kun oma lauma on kasassa. Pahojaan Roni ei ole tehnyt, mutta on viime aikoina alkanut komentaa perheen toista koiraa.

Ension (Kuuluisa Jukolan Väkivahva Tuomas) 9 kk kuva:

Ensio%209%20kk.jpg

Ensio on pureskellut erinäisiä esineitä, pentujen Facebook-ryhmässä on vilahdellut kuvia ainakin dvd-kokoelmasta ja kissan pedistä, jotka ovat joutuneet Ension uhreiksi. Lisäksi Enskan nenä on viime aikoina vienyt nuorta herraa liian lujaa ja palkkioksi tällaisesta tottelemattomuudesta on kaiken kukkuraksi löytynyt sellaisia aarteita kuin esimerkiksi jäniksen koipi. Toivotan Ension ihmisille (ja koiratovereille) jääräpäisyyttä ja hyviä hermoja :D Ja eiköhän tällä naamalla saa aika monta kolttosta anteeksi.

Kaukon (Kuuluisa Jukolan Salomon Suuri) 9 kk kuva: 

 Kauko%209%20kk.jpg

Kauko on innolla kaikessa tekemisessä mukana niin arjen puuhissa kuin koulutuksissakin ja tulee hienosti toimeen perheen pienen lapsen kanssa. Yksinoloon Kauko kaipaa lisää tottumista, vinkumista kuulemma esiintyy. Vaaran tunnetta Kauko on hakenut valitettavasti elämäänsä nieltyään jonkun sukan. Omistajan sanoja lainatakseni kuitenkin Kauko on aivan huippu tyyppi.

Kapun (Kuuluisa Jukolan Simeoni Liuhuparta) 9 kk kuva:

Kapu%209%20kk.jpg

Kapu on perusluonteeltaan hyvinkin rauhallinen, mutta helposti innostuva ja ehdottomasti haluaa olla kaikessa tekemisessä mukana - myös vessassa ja saunassa jos itse saisi päättää. Viihtyy lasten seurassa ja on aina leikeissä mukana. Kapu on nyt 9 kk ikäisenä ottanut siinä mielessä raskaasti naapurustosta kantautuvat tyttöjen hajut, että on ollut levoton eikä ruokakaan ole oikein maistunut. 

Hansun (Kuuluisa Jukolan Alati Iloinen Timo) 9 kk kuva:

Hansu%209%20kk.jpg

Hansu on innokas nuori lansu-uroksen alku, joka erittäin yritteliäs ja halukas tekemään ihmisen kanssa hommia. Yritteliäisyys ilmenee myös yksin ollessa, eli Hansu on jyrsinyt esimerkiksi pyöräilykypärän ja eväsrasian ynnä muuta ulottuville jäänyttä. Myös oven avaaminen sujuu Hansulta, tosin lukossa olevaa ovea ei tämä älykkö ole vielä oppinut avaamaan. Hansun omistaja luonnehti ihanasti, että Hansun motto on "enemmän tunteella kuin taidolla" ja taidotkin kehittyvät koko ajan.

Röllin (Kuuluisa Jukolan Omalaatuinen Lauri) 9 kk kuva:

R%C3%B6lli%209%20kk.jpg

Rölli on iloinen, innokas ja touhukas, kaikesta ja kaikista kiinnostunut. Tuttavuutta haluaa tehdä, oli sitten kyseessä koirat, ihmiset tai sorsat. Kissojen kanssa olemisessa Röllillä on vielä hieman parantamisen varaa. Rakastaa uimista (oja, puro, järvi, lammikko, mikä vaan, kunhan se on edes hieman nestemäisessä muodossa) ja risujen, tikkujen, oksien (olivat ne sitten irtonaisia tai vielä kiinni puussa) ja käpyjen kantamista ja syömistä. Iän (ja valitettavasti myös koon) myötä enemmän ja enemmän sylikoira. Jos sohvalla ei ole tilaa, se ei Röllin mielestä ole ongelma, kuten ei Röllin mielestä myöskään oman koon hahmottaminen. Ihmeellisen kärsivällinen ja oppivainen halutessaan. Melko helposti lahjottavissa. Röllin herätyskellosta puuttuu torkkunappi.  

Kossin (Kuuluisa Jukolan Tiuskea Rakki) 9 kk kuva:

Kossi%209%20kk.jpg

Kossi on toinen sankari, kenelle keväiset tuoksut ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Muutoin Kossi on kiltti ja suht rauhallinen, kuitenkin innostusta löytyy heti kun jotain ruvetaan tekemään. 

Kielon (Kuuluisa Pata-Akka) 9 kk kuva:

Kielo%209%20kk.jpg

Kielo on innokas hiirenmetsästäjä ja nykyään myös lintu- ja oravabongari (näitä tosin vain tarkkaillaan). Kielo ei ole tehnyt pahojaan, mutta missä välissä se tekisikään, kun pääsee toimistolle aina töihin mukaan. Välillä se pompottaa "alaisiaan" viemään ladya ulkoilemaan kesken työpäivän. Kieloa ei hätkäytä minkäänlaiset työkoneet tai muut moottorivehkeet, mutta luistelutyylillä lykkinyttä hiihtäjää se oli kummeksunut. Kielo leikkii köydenvetoa mielellään lasten kanssa. 

Hertan (Kuuluisa Hertta-Akka) 9 kk kuva:

Hertta%209%20kk.jpg

Hertalla on Röllin tavoin sisäinen herätyskello, jonka torkkutoiminto on rikki. Hertta on välillä äitiään kohtaan varsinainen kiusanhenki, taitaa kaivata pientä kurinpalautusta kaiken kaikkiaan. Lapsen kanssa Hertta on hitsautunut tiiviisti yhteen ja vetoleikit miellyttävät molempia osapuolia, tosin nykyään ehkä enemmän koiraa, koska se hyvin pitkälti viskelee poikaa pitkin poikin ihan vain päätään heiluttelemalla pojan kuitenkin sitkeästi roikkuessa köyden toisessa päässä. Pohjimmiltaan Hertta osaa rauhoittua varsin hyvin ja se on helposti motivoitavissa ollessaan ahne, saalisviettinen ja taistelutahtoinen.

Kertun (Kuuluisa Ruutu-Akka) 9 kk kuva:

Kerttu%209%20kk.jpg

Kerttu on vissiin eniten puuhastellut kiellettyjen kohteiden parissa, mutta ei mitään ihan älytöntä tuhoamista. Lähinnä siis Kerttu on tykännyt repiä pahvi-/kartonkipakkauksia, penkonut roskista yms. Kuulemma rauhoittumaan päin jo ja innokas koirakoululainen on Kerttu. Sylikoira.

Kantin (Kuuluisa Risti-Akka) 9 kk kuva:

Kantti%209%20kk.jpg

Kantti on reipas, aktiivinen, liikkuvainen ja leikkisä. Kantilta puuttuu itsesuojeluvaisto ja se on pennusta asti kiivennyt ja loikkinut milloin mihinkin - nyttemmin omistaja saa varoa koiran loukkaantumisen lisäksi myös omasta puolestaan, kun Kantti saattaa vaikkapa kiveltä hypätä suoraan "syliin". Kantti on hieman äänekäs ja yrittää komentaa äänellä. Se on kauniisti sanottuna myös osoittanut taipumuksia itsenäiseen nenätyöskentelyyn eli lähtenyt hetkiseksi omille teilleen metsässä.