5.4. on Hildan syntymäpäivä, nyt tuli (jo) 5 vuotta täyttä elämää <3 Hilda on kyllä lähestulkoon täydellinen koira minun mielestäni. Tai ainakin juuri sellainen, kuin millaisen koiran minä halusin :) 

Hilda5v.jpg

Olipa ihanaa, kun pääsiäisenä kävin katsomassa Kossia <3 En sentään Iissä saakka, vaan Heinolassa :D Voi vitsit, että oli hienosti kasvanut poika! 

Kossi1.jpg

Kossi2.jpg

Kossi3.jpg

Ihanaa oli myös jutella siinä samalla ja kuulla, miten tyytyväinen omistajansa on poikaan ollut. Kaikki hyvin siis Kossilla :) Herttaa pienen hetkisen ensin jännitti, mutta sitten yhtäkkiä yhteinen sävel löytyi ja leikki velipojan kanssa oli oikein mukavaa. Kossi tapasi lyhyesti myös äippänsä, mutta äippä ei osallistunut leikkihetkeen.

HK2.jpg

HK1.jpg

HK3.jpg

Olen yrittänyt ryhdistäytyä rally-tokon harjoittelun kanssa ja käynyt kaksissa ratatreeneissä sitten viime päivityksen. Siis Hildan kanssa. Hertta harjoittelee liikeratoja vain. Myös maastolajimme EK jatkui viime lauantaina pitkähkön talvitauon jälkeen. Hakumetsässä oli vielä hieman lunta, mutta ei haitaksi asti. Enemmän sai jännittää, pääseekö autolla pelipaikoille vai jääkö jumiin märälle, pehmeälle hiekkatielle. Hertan osalta rullan tuominen ei ole edistynyt, teimme muutaman peräänajon sitten vain. Tuli todettua, että vika ei ole maalimieskiinnostuksessa sinänsä. Hildan kanssa tehtiin kokeenomainen harjoitus: 2 maalimiestä valmiina piiloissa, etsintäaika 8 min, alue 100 x 100 m, ei välipalkkaamista. Lähetin ensin vasempaan etukulmaan vastatuuleen, tuli pois tyhjältä pistolta parin huutelun jälkeen. Sitten oikea etukulma, kulmasta rataa hieman eteenpäin tuli löytö, rullailmaisu todella hyvä - paitsi että Hilda oli vähän lipaissut maalimiestä naamasta. Kolmas pisto, löytö vasemmalta puolelta läheltä takakulmaa. Ilmaisu taas erinomainen ja näytölle sopivalla vauhdilla, hallinta maalimiehen luona ja paluussa keskilinjalle kunnossa. Itse epäilin ennen harjoitusta etsintäajan riittämistä, mutta ajanottaja kertoi aikaa kuluneen alle 5 min :D Muistiin voisin laittaa parannettaviksi asioiksi sen, että maalimiestä ei tarvitse nuolaista ennen kuin lähtee tuomaan rullaa ja sen, että Hilda voisi juosta kaikissa tuuliolosuhteissa vähän määrätietoisemmin suoraan piston päähän syvemmälle metsään. Kokonaisuuteen olen kuitenkin sangen tyytyväinen, näin vähällä hakutreenillä kuin mitä me olemme tehneet.