Lokakuun puolivälissä järjestin kasvateilleni maastolajeihin tutustumisen viikonlopun. Leiri pidettiin Hausjärvellä, jossa majoituimme mukavasti Erkylän vanhalla kyläkoululla kiitos Kaisan! Meistä muutama tuli paikalle jo perjantaina illalla, mutta varsinaiset harjoitukset alkoivat lauantaina. Ensin teimme jälkiä: Lyhyitä suht suoria jälkiä, joille jätettiin käyttöesineitä ja jäljen päässä oli löytönä jäljen tekijä. Kaikki koirat suoriutuivat jäljistään todella hienosti, siis oikeasti todella hienosti! Osa ilmaisi esineetkin kuin vanha konkari. Pikkupentuja muutamaa hieman jännitti, kun ne vainusivat ihmisen jäljen lopussa, mutta olimme varautuneet tähän ja ihminen alkoi heti puhelemaan ystävällisesti ja rauhallisesti, joten jännitys kaikkosi siinä ja jäljen tekijä palkitsi ruhtinaallisesti herkuilla ja rapsutuksilla. 

Iltapäivällä siirryimme henkilöhaun pariin ja nämäkin harjoitukset menivät hyvin. Teimme peräänajoja, haamuja ja muistikuvia. Kaikilla oli into lähteä etsimään eikä ongelmia irtaantua ohjaajasta. Erittäin lupaavia nenänkäyttäjiä porukka täynnä, ai että <3 Hilda oli ensin demokoirana ja se teki hienoa työtä. En tiennyt maalimiesten sijaintia eli hyvä harjoitus myös minulle. Tässä videoklippi, jonka Kaisa Sormunen kuvasi Hildan löydettyä hänet: https://youtu.be/Fr_TKU0krKQ

Sunnuntaina meillä oli vielä aamupäivä yhteistä aikaa ja ensin koirat pääsivät tutustumaan viehejuoksuun :D Ensin heräteltiin saalisviettiä leikittämällä koiria onkivavan päässä olevalla vieheellä. No eipä paljoa tarvinut herätellä, jengi syttyi helposti ja olikin sitten varsinaisissa vieheen vedoissa aikalailla liekeissä! Minuuttiin tiivistettynä kaikkien jahtaajien juoksut: https://youtu.be/2Od7_lhosXU

Kun energiaa oli hieman purettu spurttailemalla, olikin helpompi rauhoittua harjoittelemaan kehäkäyttäytymistä. Viimeisenä ohjelmanumerona oli siis näyttelyharjoitukset / koiran esittäminen ja siihen meitä opasti Taina Nygård. 

Kiitoksia kaikille osallistuneille, saimme aikaan mukavan leirin ja eiköhän jatkoa seuraa! Ryhmäkuvan otti Heikkerön Eeva, kuvassa vasemmalta lukien Kuuluisa Puhpah Pyörremyrsky "Mauri", White'n Black Gemstone Gilda "Hilda", Kuuluisa Huihai Hallayö "Hile", Kuuluisa Hiphei Hurrikaani "Huuru", Kuuluisa Ruutu-Akka "Kerttu", Kuuluisa Risti-Akka "Kantti", Kuuluisa Hertta-Akka "Hertta" ja Kuuluisa Suitsait Superhelle "Helle". Lisäksi Kuuluisa Tuitui Taifuuni "Mimmi" osallistui lauantaina ja Kuuluisa Rairai Rankkasade "Elma" osallistui näyttelyharjoituksiin, mutta ne eivät siis olleet paikalla kuvaushetkellä.

Erkyl%C3%A41.jpg

Muutama päivä leirin jälkeen pikkupenskat täyttivät 6 kk ja tässä kokoelma puolivuotiskuvia:

Kuuluisa Rairai Rankkasade (Elma)

Elma%206%20kk.jpg

Kuuluisa Suitsait Superhelle (Helle)

Helle%206%20kk.jpg

Kuuluisa Huihai Hallayö (Hile)

Hile%206%20kk.jpg

Kuuluisa Hiphei Hurrikaani (Huuru)

Huuru%206%20kk.jpg

Kuuluisa Puhpah Pyörremyrsky (Mauri)

Mauri%206%20kk.jpg

Kuuluisa Tuitui Taifuuni (Mimmi)

Mimmi%206%20kk.jpg

Kuuluisa Piupau Pallosalama (Sera)

Sera%206%20kk.jpg

Kuuluisa Uijui Ukkospuuska (Uuno)

Uuno%206%20kk.jpg

Lokakuun loppupuolella menin tyttöjen kanssa Lahteen ryhmänäyttelyyn. Disa tuli mulle kenneltytöksi ja meni Hildan kanssa kehään. Tässä he bondailevat ennen omaa vuoroa ;)

Hilda%20Lahti1.jpg

Hertta sai Saija Juutilaiselta EH3: 15 kk. Oikearaaminen juniori. Jäntevä olemus. Riittävä raajaluusto. Hyvät käpälät. Vielä kovin kapealinjainen pää. Riittävä otsapenger. Hyvä ilme ja purenta. Hyvät puhtaat värit. Karvapeite ei parhaimmillaan. Hyvä hännän asento ja pituus. Sujuvat, vielä kovin kapeat liikkeet. Hyvä sivuaskel. Tarvitsee lisää rungon tilavuutta ja paremman karvapeitteen. Hyvä luonne. 

Hertta%20Lahti2.jpg

Hertta%20Lahti1.jpg

(kuvat: Disa Leppä)

Hildalla meni tosi hienosti, kun 11 narttua oli paikalla, 4 sai SA ja Hilda paras narttu 2! Arvostelu: 5 v. Hyvärunkoinen ja -luustoinen narttu. Erinomaisessa lihaskunnossa. Rakenteeltaan tasapainoinen. Vahvat käpälät. Hyvä pää ja purenta. Silmät voisivat olla tummemmat. Hyvä niska. Pilkutusta valkeassa värissä. Hyvä karvanlaatu, ei aivan täydessä kunnossa. Hieno häntä. Liikkuu hyvällä luonteella ja sujuvasti. Säilyttää linjansa kauniisti. 

Kehävideoita:

https://youtu.be/hUN4EuIZdRY <- Hilda yksilöarvostelussa

https://youtu.be/Lf-hminAu9o <- paras narttu -kehä

https://youtu.be/jq0e_o3iTjY <- juniorinarttujen kilpailuluokka

https://youtu.be/ZE6FCc7Jj9E <- Hertta yksilöarvostelussa