Kahden vuoden tauon jälkeen Koiramessut eli messari pystyttiin taas järjestämään. Valitettavasti pentunäyttelyn päätti Kennelliitto peruuttaa, kun korona nosti taas voimakkaasti päätään ja peruutuksella järjestäjät tavoittelivat lisää väljyyttä Messukeskukseen niin aikataulullisesti kuin fyysisestikin. Pentunäyttelyyn oli ilmoittautunut neljä kasvattiani ja oli todella harmi, etteivät ne päässeet arvosteltavaksi :( 

Lauantaina näyttely oli NORD-näyttely ja landseereja ilmoitettu 20, mutta pari narttua oli poissa, joten lopputulemana esitettiin 5 + 13. Tuomarina oli ruotsalainen Maritha Östlund-Holmsten ja hän palkitsi kuusi koiraa SA:lla (kaksi urosta, neljä narttua). Hertta ja siskonsa Kielo olivat junioriluokassa ja saivat EH, ei sijoitusta neljän parhaan joukkoon. Hertan arvostelu alkuperäisenä näin: 17 months, female who needs a little bit time to develop all over, feminine head with good scull, unpigmented eyelid destroys a bit of her expression, good muzzle and bite, a bit loose lipline, needs time to be deeper in her ribcage and broader in her front to stabilize her upper arm which is very wide especially in movements, could have more bone, moves with a short front step and very broad in rear, okay coat and markings. Eli Hertta tarvitsee aikaa kehittyäkseen kaikin puolin, pää on narttumainen ja kallo hyvä, pigmentittömät luomet pilaavat hieman ilmettä, kuono ja purenta on hyvä, huulet hieman löysät, turkki ja värimerkit ovat OK. Ja sitten perusteellinen selvitys siitä, miten Hertta tarvitsee aikaa, jotta sen rintakehä syvenee ja etuosa levenee, koska sen olkavarren tulee vakaantua sen ollessa tällä hetkellä hyvin löysä etenkin liikkeessä. Luusto voisi olla vahvempi, etuaskel on lyhyt ja takaliike leveä. 

Kyllähän Hertta oli junnunartuista selvästi laihoin ja karvattomin, nämä seikat muuttuvat toki iän myötä ja onkin mielenkiintoista nähdä, millainen Hertasta kasvaa.

Hertta4_IP.jpg

(kuva: Ingrid Pakats)

Kävimme myös kuvauskorokkeella, joten Hertasta pari kuvaa lisää ja se kun ei osaa vielä seisoa käskystä luotettavasti paikoillaan eikä myöskään asetu kauniisti seisomaan luonnostaan ainakaan vielä, niin handleri on kuvissa tarpeellinen. Lauantaina minä yritin asetella sen poseeraamaan, mutta sunnuntaina Ingridin kenneltyttö Elisabeth laittoi Hertan kuvaan ja kyllähän hän osasi paremmin :) 

Hertta2_KS.jpg

(kuva: Kaisa Sormunen)

Hertta5_IP.jpg

(kuva: Ingrid Pakats)

Hildalla meni lauantaina hienosti ja tuomari sijoitti sen sijalle PN4. Kaisa Sormusen ottamia kuvia kehästä:

Hilda1_KS.jpg

Hilda2_KS.jpg

Hilda3_KS.jpg

Hilda4_KS.jpg

Koirat vasemmalta lukien: Kenzira's Karma Chameleon (Virosta), Rowanstars Only Love, Wesitassun Elegantti Elsa, White'n Black Gemstone Gilda = Hilda.

Arvostelu: 5,5 years, feminine, good proportions, nice head but a little short scull, a bit round in scull, strong occiput, good bite, strong pigmentation in mouth, a bit round eyes which could be darker, good neck and back, excellent croup & ribcage, strong bone, a bit loose in pasterns, strong hock, bit short upper arm gives a little bit short front step, good quality in coat, could have less markings and also tickings. Tämä 5,5-vuotias on siis feminiininen, sillä on hyvät mittasuhteet, kiva pää, mutta hieman lyhyt ja pyöreä kallo, vahva niskakyhmy, hyvä purenta ja vahvasti pigmentoitunut suu, silmät ovat hieman pyöreät ja saisivat olla tummemmat, niska ja selkä on hyvä, lantio ja rintakehä ovat erinomaiset, luusto on vahva, välikämmenet hieman löysät ja kinner vahva. Hieman lyhyt olkavarsi aiheuttaa hieman lyhyen etuaskeleen, karvanlaatu on hyvä, mutta mustia värimerkkejä ja nokipilkkuja saisi olla vähemmän. 

Kaisa otti myös videon valionarttujen kilpailuluokasta, joka toimi samalla paras narttu -kehänä, kun valiot olivat ainoita SA:n saaneita: https://youtu.be/cK1peMIXPKE

Sunnuntain tuomari oli kotimainen Matti Tuominen, jonka kehässä en ollut koskaan ennen ollutkaan. Hertta sai edelleen EH, tällä kertaa sijoitus junioriluokassa neljäs:

Jun%20nartut_IP.jpg

Koirat vasemmalta lukien: Kuuluisa Hertta-Akka = Hertta, Ingrid Gyöngye Europa, White'n Black North Dream Angel (Virosta), Baroness Grafika (kuva: Ingrid Pakats) eli Hertta oli ainoa kotimaista tuotantoa edustava :D 

Matti Tuomisen arvostelu Hertalle: 17 kk vielä kovin rungoton narttu, jolla saisi olla vahvempi luusto. Hieman niukat kulmaukset, hieman jyrkkä lantio. Hyvä väritys. Toivoisin vahvemman kokonaisuuden. Miellyttävä kehäkäytös. 

Hildakaan ei saanut SA:ta, se oli valioissa ERI3: 5,5 v. narttu, jolla kokoon sopiva raajaluusto. Hieman litteä runko. Suuret, hieman vaaleat silmät pilaavat ilmettä. Sopivat kulmaukset. Lanneosa voisi olla hieman lyhyempi. Rauhallinen käytös. Valkoinen väri voisi olla puhtaampi. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Esitetään hyvin. 

VAL%20nartut_IP.jpg

Koirat vasemmalta lukien: White'n Black Gemstone Gilda = Hilda, Rowanstars Only Love, Wesitassun Elegantti Elsa (kuva: Ingrid Pakats)

Hilda osasi kauniisti seisoa korokkeella kuvan ottoa varten ja onhan se hyvän näköinen <3

Hilda5_IP.jpg

(kuva: Ingrid Pakats)

Kasvattini Kielo sai sunnuntaina H:n. Arvostelussa ei mitään tosi pahaa ollut, lähinnä lisää rungon vahvuutta tuomari olisi halunnut sillekin ja vaaleista silmistä sekä jyrkästä lantiosta tuli moitteita. Kielon hieno näyttelyposeeraus: 

Kielo_IP.jpg

(kuva: Ingrid Pakats)

Kielo2_Saana%20Kokko.jpg

(kuva: Saana Kokko)

Niukassa karvassa Kielokin on. Takakorkeutta hieman, saa nähdä tasoittuuko ylälinja. Ja toki kapean puoleinen vielä rungoltaan. Ihan terverakenteinen kuitenkin ja rodunomaisuudesta puhuttaessa mittasuhteet paremmat kuin äidillään.

Loppuun vielä molemmilta näyttelypäiviltä kimppakuvat, ekassa kuvassa kameran takana oli Kaisa Sormunen ja toisessa Ingrid Pakats.

 HH1_KS.jpg

HH2_IP.jpg

Hertan käytös toisia koiria kohtaan oli ihan jees sikäli, että siellä me odottelimme kehän laidoilla yhdessä siskon ja Nana-"serkun" kanssa ilman mitään ongelmia. Joillekin kauempana tapahtuville kohtauksille piti vähän haukuskella ja puetut koirat olivat hyvin epäilyttäviä.