Tänä vuonna erikoisnäyttely olikin lähellä, nimittäin naapurikaupunki Kouvolassa. Ankkapurhan kartanon miljöö oli upea! Kuuluisia lansuja paikalla oli täysi tusina ja nöyrät kiitokset kaikille kasvattien omistajille, sillä se oli suurin osallistujamäärä per kennelnimi :) Kaiken kaikkiaan erkkariin osallistui 56 koiraa. Lisäksi osallistui toki Hilda ja myös Viima, jolle saatiin kasaan myös jälkeläisluokka. Sama poppoo esiintyi myös kasvattajaluokassa ja molemmissa sijoitus 2. kunniapalkinnon kera. Tässä kuva kasvattajaluokasta (kuva: Taina Nygård), koirat vasemmalta alkaen Kimi, Elma, Helle ja Mimmi. Arvostelussa sanotaan, että samasta pentueesta koostuva junioriryhmä. Mittasuhteiltaan ja tyypiltään erinomaisia lansuja, joilla hyvin yhteinäinen päätyyppi. Hyvät rakenteet ja erinomaiset liikkeet. Häntien asennoissa eroavaisuuksia. Oikeanlaiset karvat ja ok värit. Ystävälliset ilmeet ja käytökset. Ansaitsee hyvin kunniapalkintonsa. 

1000%20KASV%20Kuuluisa.jpg

Tämän kuvan jälkeläisluokasta otti Ingrid Pakats, arvostelu: Kaunisrakenteinen narttu, jolla lupaava pentue mittasuhteiltaan, tyypiltään ja rakenteiltaan. Osalla nuorisosta häntien asennoissa sanomista. Kauniit päät tuloillaan. Osalla värit voisi olla puhtaammat. Hyvät liikunnat ja ystävälliset luonteet. Kunniamaininnan arvoinen ryhmä.

j%C3%A4lk2.jpg

Kaiken kaikkiaan kasvattieni arvostelut olivat ihan hyviä, mitään dramaattista pahaa ei ollut. Molemmissa pentueissa on korkeata hännän kantoa ja näyttelyn aikaan karvapeite ei ollut parhaimmillaan. Hildan pojille tuomari toivoi kaikille kolmelle enemmän raajakorkeutta ja Hildan pennut saivat moitteita liian jyrkistä lantioista, myös kulmauksia voisi olla enemmän tuomarin mielestä. Laatuarvosteluja tuli H:sta ERI:in, parhaiten pärjäsi Elma, joka oli rodun paras juniori. Junioriuroksissa kolmen kärki oli Kuuluisia ja nartuissa kaikki neljä sijoittunutta :) Nuorissa uroksissa Rölli sijoittui luokan kolmanneksi ja narttujen nuorten luokassa Kielo sijoittui neljänneksi. 

Hertan arvostelu nuorissa nartuissa tällainen, tuomarina siis Marjo Järventölä: Feminiininen kokonaisuus, riittävä raajakorkeus. Vahva pää. Hieman pyöreät silmät ja otsapenger voisi olla merkitympi. Hyvä kaula. Tiivis selkä. Turhan jyrkkä lantio. Ikäisekseen riittävä rungon vahvuus. Kulmaukset voisi olla voimakkaammat. Liikkuu kuitenkin sujuvasti sivulta. Häntä meinaa nousta liikkeissä. Tänään kovin niukka, oikeanlaatuinen karva. Selkeä väri. NUO EH

Kuvassa Hertta ja siskonsa Kielo, kuva: Tiina Sundgren

Hertta%20ja%20Kielo.jpg

Hilda sai myös pitkästä aikaa EH: Voimakkuudeltaan hyvä narttu, jolle toivoisin enemmän raajakorkeutta. Hyvä pään profiili. Silmät voisivat olla tummemmat. Hyvä kaula. Ylälinja voisi olla tiiviimpi. Oikea rungon vahvuus ja sopiva raajaluusto. Kovin jyrkkä lantion asento ja häntä nousee liikkeissä. Löysää kaulanahkaa. Sujuva liikunta. Hyvä karva ja ok väri ja ystävällinen käytös. 

Hilda1.jpg

52%20White%27n%20Black%20Gemstone%20Gild

52%20White%27n%20Black%20Gemstone%20Gild

Eka kuva on Ingridin ottama, kaksi alimmaista Tainan.

Kasvattien arvostelut ja kuvat ovat Facebookissa sivulla "Landseer Kuuluisa".