Elokuun ensimmäinen viikonloppu on perinteisesti pyhitetty Saarijärven reissulle ja niin tänäkin vuonna. Tällä kertaa osallistuin molempien koirien kanssa perjantain iltakokeeseen. Odotuksia ei ollut Hildan suhteen ollenkaan, kun se vasta oli vaihtanut luokkaa, mutta Hertan kanssa odotuksia oli jonkun verran, kun tiedän sen osaavan alokasluokan liikkeet niin päin, että olen itse veneessä. Hyppy täysin pistein, vienti täysin pistein huolimatta omista paineistani ottaa esine pysyen veneessä ;) Veneen haussa sattui sitten jotain outoa, koska Hertta ei lähtenyt rannalta mihinkään. Se oikein kävi istumaan apuohjaajan sivulle ilmoittaen selvästi, että en muuten ole menossa...! Hukkuvan pelastaminen kahdella ylimääräisellä käskyllä -> Lopputuloksena ALO3. 

Hilda teki hitsin hienosti! Ekaa kertaa voittajaluokassa, yhdet voi-treenit takana tälle kesää (joskus aiemmin ollaan tehty jotain osia voi-liikkeistä) ja VOI3-tulos. Liikkuvat veneet meni täysillä pisteillä; jostain syystä Hilda meni ensin veneen takaa, mutta kiersi hienosti keulalle ja ehti paikallistaa ja ottaa kiinni köyden vieden veneen maaliin saakka. Pitkän köyden viennissä käytin yhden ylimääräisen käskyn, kun sanoin vie-käskyn, irrotuskäskyn ja erikseen luoksetulokäskyn "täällä", jotta Hildalle ei tulisi mieleenkään tarttua vedessä kelluvaan köyteen. Pelastusrenkaan noudossa ylimääräisiä käskyjä tuli käytettyä viisi, sillä Hilda oli menossa pelastusrenkaan kanssa rantaan. Sanoin sille monta kertaa "tuo", mutta se ei tehonnut ja sitten vasta hoksasin sanoa "täällä", jolloin se tuli saman tien :D Hukkuvan pelastaminen pelastusrenkaan avulla ei onnistunut. Hilda kyllä lähti hyvin ja ui jonkun matkaa, mutta luopui sitten tehtävästä. Olen erittäin iloinen, miten hyvät veneestä lähdöt se esitti, koska sitä olimme harjoitelleet. 

Saarij%C3%A4rven%20vepekoe.jpg

(kuva: Kaisa Sormunen)

Leiripäivinä lauantaina ja sunnuntaina kiersimme rasteja saaden todella hyviä harjoituksia. Etenkin Hilda teki koko viikonlopun tosi hyvää työtä <3 Mutta oli kyllä rankkaa treenata kahta koiraa molempina päivinä kun tuntui että olen koko ajan taapertamassa mäkiä ylös ja alas tuomassa tai viemässä koiria... Ja Hertassa näkyi selvä väsymys sunnuntaina. Seuraavalla kerralla toinen koira toisena päivänä ja toinen toisena.

Heinäkuun lopussa Kotkan VEPE-lansut osallistuivat vuosien tauon jälkeen meripäivien avajaisparaatiin. Kuvassa paraatin alkamisen odottelua kokooma-alueella.

merip%C3%A4iv%C3%A4paraati.jpg