Olin Helvin kanssa tänään tokoa treenaamassa kasvihuoneella. Edellisistä yhteistreeneistä olikin jo muutama viikko, kun ensin olimme Lahden näyttelyssä, sitten treenejä ei ollut kun seura järjesti toko-kokeen ja viime lauantaina oli Pekun MH-kuvaus... Nyt aloitimme luoksepäästävyydellä. Se on Helville tosi vaikeaa, mutta saimme onnistuneenkin suorituksen. Pitäisi saada monia eri ihmisiä harjoittelemaan kanssamme. Sitten otimme seuraamista ihmisryhmässä ja myös häiriökoira oli ringissä mukana. Tämä sujui Helviltä hyvin sekä taluttimessa että vapaana, nami oli minulla vieläkin kädessä, en uskaltanut kokeilla ilman... Jänishousu minä pelaan vaan varman päälle. Seuraamisella jatkettiin harjoittelemalla rytminmuutoksia, käynnistä juoksuun ja hidasta käyntiä. Juoksussa Helvi hieman edistää, hidas käynti meni mielestäni ihan hyvin.

Estehyppyä Helvi ei ole montaa kertaa tehnyt, mutta se meni hyvin, kun kouluttaja laittoi makupalan alustalle esteen toiselle puolelle. Irtoaa minusta hyvin ja hyppää mielellään - korkeuskaan ei tuota ongelmia meidän neitille, joka on pariin otteeseen karannut vanhasta tarhasta kun portti oli vain 120 cm korkea. Ehdimme harjoitella myös luoksetuloa, joka meillä meni ihan ongelmitta samoin kuin paikalla makaaminen, jonka otimme viimeisenä liikkeenä. Kyllä ehtii tunnissa paljon treenata, lisäksi saimme tarkkaa havainnointia, kun kouluttajia oli kolme ja treenaajia saman verran. Tosi nolon vähän porukkaa on ollut paikalla silloin kun minä olen ollut, ryhmän koko on nimittäin kymmenen koirakkoa ja joka kerta on tainnut olla korkeintaan viisi osallistumassa. Sinänsä minulla ei ole varaa sanoa, kun olen itsekin ollut pari kertaa poissa, mutta minä ainakin ilmoitan esteestä, toisin kuin jotkut kuulemma...

Tokon jälkeen kävimme lenkillä Hannan kanssa sekä hänen kultaistennoutajiensa Topin ja Santun. Peku joutui jäämään kotiin parantelemaan jalkaa, mikä on harmillista kun Peku ja Topi ovat ihan bestiksiä emmekä kovin usein ehdi lenkkeilemään porukalla. Kauhistelimme ajan kulumista, kun Topi täyttää kohta 9 vuotta ja Santtu 4 ja Pekukin on jo 5 vuotta täyttänyt ja Helvi pian 2. Tutustuimme Hannan kanssa Koirat.com-palstan kautta kun Peku oli vähän yli vuoden vanha, eli kyllä tässä on viitisen vuotta käyty säännöllisen epäsäännöllisesti yhdessä metsissä rämpimässä!

Eläinfysioterapeutti Kirsi kävi meillä iltapäivällä hoitamassa Pekua. Selvää kipupistettä ei löytynyt, selässä vähän jumeja johtuen ehkä parin viikon ajoittaisen ontumisen aiheuttamasta virheliikkeestä, mutta eiköhän ne nyt helpottaneet vähän. Kaikki vasteet, painon varaamiset ynnä muut (en muista niitä hienoja nimityksiä) olivat normaaleja, kovasti Kirsi väänteli, tunnusteli, hieroi, nosteli ja venytteli Pekun jalkoja. Kiitos paljon hyvästä hoidosta Kirsille!

Raksalla vähän työt seisoo, kun odotellaan, että sähkömies ehtisi paikalle. Kävimme torstaina shoppailemassa valmiiksi kaakelit, pesualtaat ja tapetit sekä tilaamassa lattiamateriaalin. Päädyimme marmoleum click -nimiseen linoleumiin, väriin volcanic ash. Linoleumin pitäisi olla erittäin kestävä ja helppohoitoinen, siis juuri sopiva koiraperheeseen. Loppukevennyksenä kuva kesäiseltä raksalta, missä Helvi patsastelee sorakasan päällä.