Meni vähän alisuorittamiseksi. Koe oli maneesissa, olimme kerran käyneet siellä treenaamassa ja paikalla ei ollut vaikutusta (onneksi hevosenpaskaa ei liiemmin näkynyt). Luoksepäästävyydessä Helvi pysyi hyvin istumassa, mutta tuomarin lähestyessä piti vouvouvouvou-äänen. Arvosana 9. Osasin odottaa, että luoksepäästävyys on vaikeaa, kun se on pitkään ollut sitä treeneissäkin. Paikalla makaamisesta tuli 0 ja tämä oli minulle yllätys. Helvi on ollut sangen varma tässä liikkeessä, on pysynyt rauhallisena treeneissä vaikka vieressä on tapahtunut milloin mitäkin... Nyt kokeessa Helvi oli ehkä noin 45 sek ihan hyvin, mutta kun tuomari käveli koirien edestä, meni likalla pasmat sekaisin. Ensin häntä alkoi heilua vimmatusti ja sitten se vouvouvouvou-ääni tuli taas. Sitten nousi koira ja meinasipa vielä mennä seurustelemaan tuomarin kanssa, mutta tuli kuitenkin minun luokseni kun otin pari askelta sitä kohti.

Yritin koota itseni odotellessa vuoroamme, mutta ei voi minkään kun jännitti ihan täysillä. En tuntenut omaa ääntäni aina välillä, käskyt tulivat ihan kummallisilla sävyillä. Tähän hermoiluuni nähden Helvi suoritti aika hyvin. Seuraamiset menivät mielestäni huonommin kuin treeneissä, varsinkin kytkettynä tehtävä osuus. Muistaakseni ainakin yksi perusasennon ottaminen ja käännös vasemmalle menivät huonosti. Juoksuosuus sentäs hyvin, siinä on joskus ollut pientä edistämistä. Molemmista seuraamisista arvosanaksi 8.

Olen todella iloinen, että liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo olivat täysi 10 molemmat! Ne menivät yhtä hyvin kuin treeneissä parhaimmillaan ja se siis riittää kymppiin  Liikkeestä seisomisesta tuli harmillisesti 0. Tämä on ollut vähän epävarma liike Helville, mutta on viime aikoina tehnyt sen hyvin. Nyt joku epävarmuus iski eikä koira pysähtynyt ensimmäisellä käskyllä ja toisellakin vasta liian monen askeleen jälkeen. Hyppy onnistui hyvin, siitä 9. En tiedä mikä vähensi arvosanaa. Kokonaisvaikutuksesta tuli 10, tuomari sanoi, että todella iloisesti koira tekee hommia ja hyvällä asenteella. Kaiken kaikkiaan olen suhteellisen tyytyväinen. Kyllähän se kaihertaa, että normaalilla tasollaan Helvi olisi saanut ykköstuloksen, mutta kokeessa kun kaikkien palikoiden täytyy loksahtaa kohdilleen ja asiat ovat pienestä kiinni, niin tuli sitten 3-tulos ja 135 pistettä. Nyt on kuitenkin startti tehty ja katsellaan mihin kokeeseen suunnataan seuraavaksi - toivottavasti ohjaaja pääsisi ylenpalttisesta jännittämisestä kun ei se oikeasti ole ollenkaan kamalaa. Ja mieltä lämmitti muutamat ihan ventovierailta ihmisiltä saadut kehut, kuinka hyvännäköistä meidän tekeminen oli kaiken kaikkiaan! 

Pekulla kävi eilen hieroja. Iskiasheijasteet tai jotain sinne päin eivät enää reagoi, joten se vaiva pitäisi olla ohi.  Epäkäslihas oli vielä vähän jumissa mutta ei vaadi jatkohoitoa, vaan pitäisi helpottaa itsekseen. Lanne ei ollut enää jumissa. Kaikki hyvin sillä suunnalla ja koira on kyllä piristynyt huomattavasti. Leikkii ja juoksee taas kuten ennenkin. Ihanaa ja helpottavaa. Kevään korvilla tilaan taas Mariannen käymään ylläpitohuoltoon viimeistään.