Tänään Helvi täyttää kaksi vuotta. Jestas, että aika menee sukkelaan... Vuoden 2008 keväällä päätettiin ottaa toinen lansu ja ihan aluksi meille piti tulla sijoitukseen aikuinen tuontikoira. Siinä tuli sitten ilmi sellaisia asioita, ettei sitä koiraa Suomeen ostettukaan ja niin aloin katsella kasvattajien suunnitelmia. Löysin itseäni miellyttävän astutussuunnitelman Tiarnian kennelistä ja sen vuotisen erkkarin yhteydessä ajelin Kuopion lähistölle - en muista tarkemmin paikkakuntaa - ja kävin tutustumassa suunniteltuihin vanhempiin Ronjaan ja Roniin. Astutus ei sitten kuitenkaan onnistunut eikä pentuja tullut. Seuraava kiinnostava pentue oli määrä syntyä Wuoriluodon kenneliin ja varasinkin itselleni narttupennun yhdistelmästä Armi x Roni. Ei tullut pentuja.

Surffailin netissä ja virolaisen tuttavani Ingridin kotisivuilla mainostettiin pentuetta, jonka piti syntyä Liettuassa ihan parin päivän sisällä. Kiinnostuin ja laitoin sähköpostilla kyselyä Ingridille sekä pentueen kasvattajalle. Tuli ilmi, ettei kasvattaja osaa englantia, mutta onneksi löytyi tulkki. Ingrid on siis kasvattanut pentueen isän ja emä on liettualaisen kasvattajan omia linjoja. Pennut syntyivät ja narttuja syntyi kaksi, kasvattaja suositteli toiveistani kuultuaan sitä aktiivisempaa tyttöä joka kuulemma myös vankempi rakenteeltaan. Näin oli meille valittu Helvi.

Kasvattaja hoiti paperiasiat kuntoon Liettuan päässä, minä hankin itselleni lennon pennun hakureissulle. Lähdin yksin kun tein ainoastaan päivän matkan niin säästettiin nekin rahat että useampi lippu olisi ostettu. Kun ostin vielä Finnairin ilman välilaskua olevat niin lento kesti suuntaansa vain tunnin. Kasvattajapariskunta haki minut Vilnan kentältä, kyyditsi kotiinsa ja syötti ihanilla ruuilla. Viivyin muutaman tunnin ja tapasin pennun, äiti-Indiran ja heidän muut koiransa. Viime töikseen vielä Helvi kävi tankkaamassa mamman maitobaarissa... Kaikki sujui hyvin ja Helvi tuli meille hieman alle 10 viikon ikäisenä.

Nyt Helvi on luonteeltaan varsin ihana, seurallinen ja rapsutuksista nauttiva nuori lansu, joka tykkää kaikenlaisesta toiminnasta. Helppo koulutettava ollut tähän mennessä ja minusta meillä on hyvä suhde. Helvi on ollut terve, muutama tapaturma on neidin vauhdikkuudella saatu aikaiseksi, mutta oikein perusterve siis muuten. Olen hyvin onnellinen, että päätin ottaa Grafika-kennelistä pennun!