Valitettavasti tänä vuonna koirien vakuutukset ovat tulleet tarpeeseen. Heti alkuvuodesta poistettiin Helvin haljennut kynsi ja syksyllä poistettiin lohjennut hammas. Pekulta paljastui se anatominen harvinaisuus polyorkidismi ja piilokivesten poiston yhteydessä lähti myös niissä lymynnyt kasvain. Muutoin Peku on viettänyt semmoista tavallista kotikoiran elämää: Lenkkeilyä, uimista, virikkeeksi esine-etsintää, jäljestystä ja ikämiehelle sopivia tokoilu-juttuja.

Vepe takkuili Helvin kanssa tällä kaudella ihan urakalla. Kokeissa kävin ihan itsekkäistä syistä, mutta tuskin siitä koirallekaan haittaa oli. Tuloksia ei tullut sillä saralla. Toivottavasti ensi kesä on huomattavasti parempi! Näyttelyiden osalta en usko, että enää menestystä tulee, kun turkki on niin kamala. Näyttelykäyntejä meillä ei ollut kuin neljä; Kotkan kotinäyttelyssä, erkkarissa ja messarissa kahtena päivänä. Kolme ERI:ä ja yksi EH, arvosteluissa ei mitään sen kamalampaa, mutta piste iin päältä puuttuu.

Luonnetestissä Helvi sai samat pisteet kuin edelliskerralla eli 73 p. osa-aluein -1, +1, +3, -1, +1, +2, -2, +3 ja ++. Kaksi osa-aluetta (toimintakyky ja luoksepäästävyys) arvioitiin eri tavoin eri testikerroilla. Uutena koelajina kävimme katsomassa josko taidot riittäisivät pelastushaun A-kokeen läpäisemiseen, mutta eivät riittäneet. Lähinnä ohjaajan taidot...

Onneksi tapahtui pari iloistakin asiaa, nimittäin Helvi viimeisteli FI JVA -tittelinsä ansaitsemalla kolmannen 1-tuloksen verijäljeltä ennen vappua ja samainen matami totteli kolmannen AVO-luokan ykkösen saavuttaen koulutustunnuksen TK2. Tulevaisuudessa ei ole mahdotonta, että starttaisimme TOKO:n voittajaluokassa ja pelastuskoirien kokeisiin suunta on takuulla niin jäljestys- kuin hakupuolellakin.

Tietenkin olen onnellinen siitä, että Pekun nivelrikko on hallinnassa ja koira on virkeä ja toimelias, kuten myös siitä, että Helvi on saanut olla täysin terve paria tapaturmaa lukuunottamatta! Toivotan ystäville ja tuttaville terveyttä ja onnea vuodelle 2015!10409516_10204505223249070_5819713195229