Perjantaina starttasimme Helvin kanssa VEPE-kokeet tältä kaudelta. Veneestä hypyssä tuli maalilinjan ohitusta 3 metriä, vähän ennen maalilinjaa oli poikkeuksellinen virtaus, jota epäiltiin kovan veden nousun aiheuttamaksi, kun ei ole ennen ollut sellaista ja todella moni koira meni useammissa liikkeissä suunnilleen sen 3-4 metriä maalista ohitse. Helvi on aika hidas lähtemään rannasta, joten esineen viennissä kutsuin sitä muistaakseni neljästi varmistaakseni, että se todella tulee ja kerran näytti jo, että kääntyy takaisin, mutta osasin kerrankin ajoittaa kutsun oikein ja täydet pisteet tuli esineen viennistä. Veneen noudossa samoin lähteminen oli niin hidasta, että Miia apuohjaajana meinasi saada jonkinlaisen halvauksen. Mutta ei siinä mitään ongelmaa, eikä virhepisteitä. Hukkuvan pelastamisessa pelattiin varman päälle ja Miia meni veneeseen jos koiraa olisi tarvinut kutsua. Tässä liikkeessä lähdössä oli jo sentäs vähän vauhdikkuutta ja täysin pistein meni. Jännitys säilyi kyllä viimeiseen asti, mutta hienosti meni: 97 pistettä, ALO-1 ja sijoitus 1/3. Ei muuta kun uusia juttuja opettelemaan  

Pelastusjälkeä olemme käyneet treenailemassa pari kertaa. Pekulle ihan perusjälkiä ja Helville jäljen noston harjoituksia. Helvin kolmen janan harjoitus meni hyvin, mutta viimeksi kaatosateessa hyvin onnistuneen jäljen etsinnän (lähtö ruudusta) jälkeen Helvi harhautui lähellä olleelle Selman jäljelle... Pekulla jäljestys on mennyt oikein hyvin.

Helvillä on ollut pesän tekeminen mielessä, aina tilaisuuden tullen pihalla se on mennyt kivenkoloihin kaivelemaan. Lisäksi se haisee Pekun mielestä hyvin kiinnostavalle. Eipä ole aiemmin näin vahvaa valeraskautta ollut.