Kävin koirien kanssa Virossa näyttelyssä touko-kesäkuun vaihteessa. Lähdin laivalla perjantai-iltapäivällä ja menin Ingridin luo kylään. Lauantaina suuntasimme Ingridin ja Elisabethin kanssa näyttelypaikalle - Elisabeth on Ingridin "kenneltyttö", joka on ollut Hildan elämässä mukana ihan syntymästä saakka :) Näyttely oli Viron voittaja-näyttely, mutta lansuja ei ollut ilmoitettu kuin neljä; kaikki narttuja. Tuomarina toimi venäläinen Viktor Pilikin. Hildalle oli toiveissa saada CACIB, mutta ei se tietenkään sitä saanut :D Kakkoseksi jäi, mutta sertti kuitenkin tuli eli Viron muotovalion arvo! Arvostelu: Big and enough strong, nice format, nice head right lines and proportions, a little bit light colour of eyes, nice angulations and movements, needs more clean white colour of body. VAL ERI2 SA PN2 SERT VA-CACIB

Ingrid otti tytöistä tosi hyvät kuvat kehän jälkeen, Hildasta otetut kuvat ovat ehdottomasti parhaat seisontakuvat, mitä siitä on saatu otettua!

20190601_DSC04735_Ew_03.jpg

Helvi oli ROP-veteraani ja sai Viron Veteraanivoittajan tittelin: Excellent show condition, very good type, with nice format, substance and head, beautiful lines of body, need more clean white colour and strong on the topline. VET ERI1 SA PN3 ROP-VET

20190601_DSC04748_Ew_06.jpg

Olin jo etukäteen päättänyt, että tämä oli Helvin viimeinen näyttely. Todella haikeaa, mutta huipulta on hyvä lopettaa! Suomessa se oli pääsiäisenä Imatralla ROP & ROP-VET & NORD-SERT, sitten Venäjältä RU VMVA ja Virosta EEVV-19, kunniakas päätös upealle uralle. Olisi Helvi varmasti saanut vielä tämän jälkeenkin ERI:ä eli ROP-veteraanin palkintoja olisi voinut tulla jatkossakin, mutta päätin lopettaa nyt, kun se vielä on ollut oikeasti niin hyvä, että sijoittui paras narttu -kehissäkin. 

Kymmenessä vuodessa 124 näyttelyä. Rodun paras narttu 30 kertaa, mainitsen tässä myös tuomarit, jotka ovat Helvin PN1-sijoitukselle nostaneet: Taina Nygård 4 krt, Hannele Jokisilta 4 krt, Natalja Potekhina (Venäjä), Marianne Holm, Igoris Zizevskis (Liettua) 2 krt, Lyubov Terentjeva (Venäjä) 2 krt, Vladimir Verbitskiy (Valko-Venäjä), Ernestas Balsiukas (Liettua), Natalja Skalin (Ruotsi), Anita Whitmarsh (Ruotsi), Maite Gonzalbo Lorenzo (Espanja), Augustin Ionescu (Romania), Pedro Delerue (Portugali), Kari Järvinen, Mstislav Polivanov (Venäjä), Livija Zizevske (Liettua), Elisabeth Feuz (Sveitsi), Tatjana Romanovskaja (Valko-Venäjä), Teija Salmi-Aalto, Salvatore Tripoli (Italia), Paavo Mattila ja Jari Laakso. Maininnan ansaitsee myös Elina Tan-Hietalahti ainoana tuomarina, joka on antanut Helville arvosanan H ;)

On tehty pari tuloksetonta reissua, mutta saldona kuitenkin C.I.B kansainvälinen muotovalio, POHJ MVA Pohjoismaiden muotovalio, BALT MVA Baltian muotovalio, BALT VMVA Baltian veteraanimuotovalio, valionarvot Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä ja Sloveniasta, veteraanimuotovalion arvot Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä ja Sloveniasta sekä kuusi veteraanivoittajan titteliä + RKF champion -voittajatitteli Venäjältä.

Ikimuistoiset näyttelyreissut koti- ja ulkomaille, talletan ne syvälle sydämeeni.