Pitkästä aikaa teimme ulkomaille suuntautuvan koirareissun! Suuntasimme Helvin ja Tommin kanssa Norjaan, kotimieheksi jäi paras mahdollinen eli Jasu-veljeni huolehtimaan Pekusta ja kissoista. Torstaina lokakuun ensimmäinen päivä alkoi matkamme, kun aamupäivällä lähdimme Pyhtäältä kohti Oulua. Illalla saavuimme perille Oulun Sokos Hotel Edeniin ja ehdimme vielä juuri ja juuri käydä kylpylässäkin - Helvi ei tosin päässyt mukaan! Olipa kovin koiraystävällinen hotelli; Helville oli varattu pussi herkkuja ym. ja huoneessa oli koiraa varten kuppi ja pyyhe :) Tunsimme olomme todella tervetulleiksi.

Perjantaina edessä oli reissun pisin ajomatka Oulusta Norjan Harstadiin. Koko päivä siinä menikin muutamalla pysähdyksellä ja upeita maisemia ihastellen. Ruotsin Lapin maisemissa nyt ei ollut juuri näkemistä ennen Kiirunaa, mutta sitten alkoi Skandien vuoristo ja sen jälkeen Norjan vuonomaisemat. Illalla majoituimme Scandic Harstadiin monen muun koiraihmisen joukkoon, kävelimme kaupungilla ym. Lauantaina oli joutopäivä ja suuntasimme patikoimaan tunturiin. Reipas 2 h siinä vierähti ja palkintona upeat, upeat maisemat, joista valokuvista saa vain kalpean aavistuksen.

Sunnuntaina oli varsinainen näyttelypäivä ja pahaksi onneksi Helvi satutti hieman varvastaan juuri ennen näyttelyä. Jotenkin se onnistui jättämään takajalan varpaan/kynnen jumiin takaosan vanerin ja tiivisteen väliin autosta pois hypätessään... Siinä sitten jännitettiin, että helpottaako ontuminen ennen kehään menoa vai lähdettiinkö tässä hakemaan 1300 km päässä kotoa koiralle EVA. Onneksi pahin nilkutus jäi pois, mutta ei liike täysin puhdasta minun silmääni ollut. Espanjalainen tuomarisnainen Maite Gonzalbo Lorenzo saneli arvosteluun näin: Nice type. Nice head. Good expression. Good bones. Topline a bit soft. Good angulation. Excellent temperament. Movement could be better. Tuloksena iloksemme ERI1 SA PN1 SERT ROP eli Helvistä tuli Norjan muotovalio! Tommi otti kuvan, mutta valitettavasti hallin valaistus ei ollut suotuisa valokuvaamiselle. WP_20151004_11_42_17_Pro.jpg

Näyttelystä ajomatka suuntautuikin jo kotiin päin, tosin sunnuntain ja maanantain välisen yön vietimme vielä Suomen rajojen ulkopuolella Haaparannassa. Svefin matkustajakodissa hyvät yöunet, aamupala koulun ruokalassa, hieman ostoksia ja sitten viimeinen rutistus kohti etelää. Maanantaina illalla olimme takaisin kotona takalistot puuduksissa, mutta hymyssä suin. Sen vaan sanon, että madotuskäytäntö on aivan älytön: jos olisimme matkustaneet suoraan Suomesta Norjaan, ei madotusta olisi tarvinut ollenkaan. Mutta koska Ruotsi ei ole vapaa ekinokokista, vaatii ensin Norja madotuksen saavuttaessa ja sitten takaisin tullessa Suomi. Eikä riittänyt yksi madotus, vaikka matka kesti alle sen 5 vrk, koska lakitekstin mukaan madotus pitää suorittaa lähtömaassa. Eli ensin torstaina Helvi söi tabletit kunnaneläinlääkärillämme Pyhtäällä, jotta pääsi seuraavana päivänä Norjaan ja sitten sunnuntaina Helvi söi tabletit Harstadissa, jotta pääsi seuraavana päivänä Suomeen.