Pari viikkoa sitten kokeilimme Helvin kanssa uutta lajia rally-tokoa. Ei hassummin parin treenin pohjilla, ALO HYV 81/100 p. Vaikeinta taisi olla kylttien oikean suoritustavan muistaminen ja siitä aiheutuikin suurin pistemenetys. Tässä kuva radasta:

rally-tokorata.jpg

Heti ekalla kyltillä Helvi ei ollut ihan mukana ja siitä puutteellinen yhteistyö -1 ja lisäksi epätarkasti suoritettu tehtävä -1, josta en kyllä osaa sanoa, mikä siinä oli epätarkkaa ;) Askel oikealle olisi varmaan kuulunut ottaa jollain toisella tavalla. Toisellakaan kyltillä Helvi ei ollut aivan orientoitunut ja siinäkin virhepisteitä kontrollin puutteesta -1 ja erittäin vinosta asennosta -1. Katselin muiden suorituksia ja totesin, että 360 astetta vasempaan olisi saanut tehdä huomattavasti väljemminkin, minä tein sen TOKO-tyyliin paikallani kääntyen. Kolmannella kyltillä Helvi nuuskaisi kylttiä, siitä lähti yksi piste. Neljännen kyltin sössin itse ihan kunnolla. Ensin otin uusinnan (-3 p.) kun Helvi edisti sen verran, ettei hyvä käännös olisi onnistunut. Sitten tein itse liikkeen väärällä tavalla! Meidän olisi pitänyt molempien kääntyä vasemman kautta, mutta sekoitin liikkeet ja tein ns. saksalaisen täyskäännöksen. Tästä huolimattomuudesta rokotettiin 10 pistettä. Viides kyltti meni hyvin ja kuudennella kyltillä vähennettiin taas yksi piste puutteellisesta yhteistyöstä. 360 astetta käännös oikealle tein myös paikallaan kääntyen, Helvi ei varmaan pitänyt tarpeeksi hyvin kontaktia siinä. Loput liikkeet eli spiraali, seuraaminen juosten, seuraaminen normaalivauhtia, liikkeestä maahanmeno, nyt se oikea saksalainen täyskäännös, ja 1-3 askelta seuraten menivät ilman virhepisteitä. Ihan kiva laji ja ehkä menemme vielä uudelleenkin kokeeseen.

Landseeryhdistys jakoi perinteisesti kiertopalkintoja kevätkokouksessa ja Helvi sai parhaan tuontikoiran palkinnon neljättä kertaa muutaman välivuoden jälkeen. Tähän palkintoon oikeuttavat pisteet lasketaan näyttelymenestyksen perusteella (viisi parasta tulosta) ja viime vuosi olikin yllättävän hyvä näyttelyvuosi Helville, sillä seitsemällä kehäkäynnillä kolmesti PN1 ja kerran PN2. Vuoden 2015 parhaan harrastelandseerin palkinnon Helvi kotiutti kolmatte kertaa - on se mainio koira!