Kevätmadotukset koirille on suoritettu. Ostin Axiluria eläinlääkäristä ja hän oli sitten laskenut pillerimäärän väärin. Axiluria annetaan kolmena päivänä, eikä kolmantena päivänä ollut kuin toiselle koiralle lääkettä. Annoin sitten Pekulle, kun Helvi tulee saamaan Drontalia toukokuun lopulla. Minä olisin ottanut myös Pekulle Drontalia, mutta eläinlääkärin mielestä se ei riitä. Axilurissa on se huono puoli, että yksi pilleri per 10 kg tarkoittaa Pekulle kuutta pilleriä kun Drontalissa yksi pilleri kattaa 35 kg. Ensimmäisenä iltana Peku söi ruokaan sekoitetut pillerit hyvällä halulla, Helvi nyt syö aina ahneesti. Seuraavana iltana Peku ronkki ruokaansa yrittäen jättää pillerit syömättä eikä loppujen lopuksi syönyt kaikkea. Kolmantena iltana syötin Pekulle pillerit nakkien sisällä koulutuspalkkana, hyvin meni alas. Seuraavaksi kissojen madotus, joka tulee olemaan noin kymmenen kertaa vaikeampaa kuin koirien madotus...

Helvin kanssa olin viikonloppuna tokossa ja haussa. Tokossa osa harjoituksista meni hyvin, osa huonosti. Opeteltiin peruuttamista ja minä kömpelys astuin kerran Helvin tassulle. Tämän jälkeen neidin mielestä vieressäni oli vaarallista olla ja kun aloin peruuttaa, otti Helvi omituisen loikan sivulle päin singoten. No eipä sitten harjoiteltu tätä enää, täytyy kotona alkaa parannella traumoja. Estehyppy meni ihan hyvin, mutta vaatii lisää treeniä, jotta saa Helvin hyppäämään ensimmäisellä käskyllä sivulta lähtien. Seisten siis lähtee ekalla, mutta jos käsken sivulta hyppäämään, niin tarvitsee käsimerkin/vartaloavun esteelle päin. Paikalla makaamiseen olen super tyytyväinen, vähän yli kaksi minuuttia ja aivan levollisesti vaikka vieressä oleva koira nousi ja lähti hiippailemaan ohjaajaansa kohti. Myös luoksetulo meni oikein hyvin, teimme pitkällä matkalla ja niin että muut koirakot olivat rivissä ja luokse tuleva koira juoksi niiden edestä. Hetken epäilin, että tuleeko Helvi minun luokseni vai meneekö moikkaamaan jotain rivissä olevaa koiraa, mutta eipä sillä ollut aikomustakaan lähteä omille teilleen.

Haku-treeneissä olimme edelleen palotalolla. Helville tehtiin peräänlähtöjä taloon sisälle. Ilmaisu meni ihan hyvin ja Helvi haukkui käskemättä. Vähän se oli sählännyt maalimiehellä, siis jojoillut istumaan-maahan mutta ei ollut tunkenut liian lähelle kuitenkaan. Seuraavaksi kuulemma pitää kokeilla makaavaa maalimiestä.

Eilen Helvi pääsi Unnan kanssa leikkimään ekaa kertaa. Ne ovat aiemmin henganneet yhdessä näyttelyissä ja mätsärissä, mutta nyt siis ekaa kertaa vapaana lenkillä. Hyvin meni ja lansutyttöset löysivät yhteisen sävelen. Viikonloppuna sitten suunta Orimattilaan, pitäisi saada leikattua hurjana hapsottavat tassukarvat Helviltä. Tai jos jätän ne kompensoimaan muuta turkittomuutta?!