Elokuun puolivälissä Karjalan Palveluskoiraharrastajat järjesti TOKO-kokeen samalla ruohokentällä, missä kävin Hildan kanssa kesäkuussa ensimmäisessä kokeessa. Tälläkin kertaa oli lämmin keli, mutta varsinaiseksi häiriötekijäksi olisi jollekin koiralle voinut muodostua matalalla ylitse lentävät pienkoneet, sillä viereisellä lentokentällä oli jonkinlainen näytöspäivä. Hildan kanssa en tästä huolestunut, koska se oli osoittanut piittaamattomuutensa lentokoneita kohtaan jo aiemmassa rally-kisassa. Lisäksi tuomari käytti kentällä rollaattorin tyyppistä apuvälinettä; Hildaan tämä ei vaikuttanut, en tiedä reagoiko kukaan muu koira erikoiseen kulkupeliin. Paikalla makaaminen ryhmäliikkeenä meni kympin arvoisesti ja oli mukava lähteä yksilösuoritukseen tältä pohjalta. 

Ensimmäisenä liikkeenä tehtiin maahanmeno seuraamisen yhteydessä. Seuraaminen olisi voinut olla parempaa, kumarruin vähän koiran puoleen käskyä antaessani ja käskyn noudattaminen olisi voinut olla nopeampaa ja lisäksi perusasentoon nousemisessa jouduin antamaan kaksi käskyä - arvosana 8. Sitten oli vuorossa noutoesineen pitäminen, josta Hilda sai 10. Kaukokäskyt suoritettiin kolmantena ja se meni meiltä nollille, kun Hilda ei noussut kolmannellakaan käskyllä istumaan... Tuomari kehotti yrittämään lähempää ja pari askelta koiraa kohti auttoikin ja Hilda teki sitten hyvät vaihdot.

Luoksetulossa tuomari otti ihan oikein puoli pistettä pois vinosta loppuperusasennosta. Seuraamiseen olin aika tyytyväinen, siitä tuli 9. Vähän Hildalla oli sellaista rytmin seilaamista, mutta osa johtui varmasti minun omasta muuttuneesta liikkumisestani. Estehypyssä arvosana oli 9,5 ja siinäkin oli vino loppuperusasento. Kokonaisvaikutukseksi tuomari antoi 10 kehuen Hildan iloisuutta ja ehdottaen, että kehuisin sitä liikkeiden lopussa vielä enemmän, mutta sanoi näkevänsä myös, että koiralla saattaa ns. lähteä lapasesta jos kovin innostetaan ;) Lopputulemana pisteitä kertyi 170,5 joka tarkoittaa 1-tulosta! Jes, oli kiva saada nostettua alkukesän 2-tulos paremmaksi ja kaupan päälle tuli vielä palkintojakin sijoituksen ollessa kolmas luokassa.

Totesin ennen koetta kaverilleni, että koiralta on parina edellispäivänä hukkuneet suorat perusasennot ja kauko-ohjauksen istuminen ja niin se piti paikkansa kokeessakin. Kautta koko kokeen Hildan keskittymisen minua kohtaan olisi pitänyt olla paljon parempi, mutta silti se teki ihan OK annetut tehtävät - kuinka hyvä se onkaan työskennellessään täydellä teholla :D 

Videosta kiitos Mia Petroffille: https://www.youtube.com/watch?v=hhTX0MZi-yk&feature=youtu.be