Toukokuun puolivälissä aloitimme VEPE-kauden 2018. Hilda harjoittelee alokasluokan liikkeitä ja Helvillä alkukaudesta työstön alla oli vaihtelevasti erilaisia sovelluksia, kuten ohjattua hukkuvien kiertämistä kahluusyvyydestä ja veneen vetämistä rantaan saakka. Niin se vaan on, että VEPE tekee kesän :) 

Kävin Hildan kanssa viiden treenikerran TOKO-kurssin meille uudessa hallissa. Harmillisesti vaan kurssin vetäjä oli erinäisistä syistä estynyt tulemasta paikalle pari kertaa, joten kurssi meni pitkälti omatoimiseksi harjoitteluksi. No saatiinpa kokemusta uudesta paikasta ja uusista koirista häiriöinä. 

Sitten toukokuun ohjelmaan kuului vielä yksi näyttely, kun olin ilmoittanut ainoastaan Hildan Haminan näyttelyyn. Nykyään koira osallistuu siihen luokkaan, johon se on ilmoitettu, vaikka se valioituisi ilmoittautumisen ja näyttelypäivän välisenä aikana. Täten Hilda oli vielä Haminassa avoimessa luokassa. Tuomarina toimi ruotsalainen Petra Junehall ja lansuja osallistui vain Hilda ja yksi uros - kumpikaan ei tuomaria tarpeeksi miellyttänyt eikä sertejä, Nord-sertejä tai ROP:ia jaettu. Hildan arvostelu suunnilleen suomennettuna oli tällainen: Keskisuuri, erinomainen tyyppi. Hieman pitkä narttumainen pää, jossa hyvät rodun yksityiskohdat ja oikea purenta. Erittäin hyvä kaula ja ylälinja. Riittävät kulmaukset. Sopiva luuston vahvuus. Hyvän muotoinen rintakehä. Pitkä selkä. Hyvä risti ja häntä. Liikkuu hyvin sivulta ja edestä, ahtaasti takaa. Turkki lähdössä, mutta erittäin hyvän laatuinen ja värinen. Rotutyypillinen temperamentti. Tällä arvostelulla tulos AVO ERI1 eli ns. sileä ERI.