Toista kertaa järjestetyt landseerien rotumestaruuskisat rally-tokossa eivät keränneet niin paljoa osallistujia kuin ensimmäiset keräsivät. Harmi, mikä lie ollut syynä osanottajien vähäisyyteen... Minä ilmoitin Hildan mestariluokkaan ja Hertan avoimeen luokkaan. Eniten osallistujia olikin MES-luokassa, 3 koirakkoa. Tuomari Pia Heikkinen oli suunnitellut tällaisen radan:

ratapiirros%20mes.jpg

No Hildan rotumestaruus meni sivu suun heti ekalla kyltillä. Se istui vasta kolmannella käskyllä ja silloin olimme jo ohi kyltin eli -10 pistettä... Kuudennen kyltin uusin, kun Hilda seisomaan noustessa otti askelia eteenpäin. Peruuttamisesta vähennettiin yksi piste, kun Hilda pysähtyi kerran. Muuten tehtävät menivät hienosti ja lomakkeella olikin monta "hieno!"-mainintaa. 

kaavake%20Hilda.jpg

86 pisteellä jäimme pronssille, tässä video ratasuorituksesta: https://youtu.be/sCsOKN9MG5c

mutta Hildan tytär Kerttu se otti ja nappasikin 95 pistettä, voitti rotumestaruuden ja valioitui!! Oli aivan huikeaa olla paikan päällä todistamassa ekaa oman kasvattini "käyttövalioitumista" <3 

Hilda%20ja%20Kerttu.jpg

Siinä he nyt ovat, rally-valiot kahdessa sukupolvessa :) Asia on muuten kaiken kukkuraksi niin, että Hilda & Kerttu ovat ainoa äiti-tytär, jotka ylipäätään ovat lajivalioita! Vesipelastusvalioissa on yksi sisaruspari, mutta vanhempi-jälkeläinen -valioita ei ole. Wau kertakaikkiaan!

Voittajaluokassa oli vain yksi landseer-osallistuja, muun rotuisia toki lisäksi, joten jäimme odottelemaan Hertan vuoroa avoimessa luokassa. Rata oli avoimessa luokassa tämän näköinen:

ratapiirros%20avo.jpg

Etukäteen vähän epäilytti houkutuksesta selviytyminen sekä pyörähdys. Odotellessa tein pyörähdystä useamman kerran, mutta ei se silti onnistunut radalla :( Houkutus sitä vastoin meni vaikeuksitta, vaikka tuomari oli valinnut houkutukseen voimakkaasti tuoksuvaa kebabia. Spiraali oli kyllä taas molemmilla radoilla mulle itselleni sellainen, että ihme kun tuli lähdettyä oikeaan suuntaan jatkamaan rataa :D Hertalla näkyi virheen vaikutus vireeseen eli pyörähdyksen jälkeen se latistui ja loppurata ei ollut läheskään niin hyvää tekemistä kuin aiemmin. Toki varmaan myös vaikuttaa palkattomuus. Toinen kymppivirhe tuli kyltillä 12, kun Hertta ei lähtenyt heti käännökseen mukaan ja meillä ehti tulla ero rintamasuunnissa. Hertalle jäi 73 pistettä eli hyväksytty tulos ja jopa rotumestaruus! Toinen avoimen luokan landseer sai yhden pisteen vähemmän, joten tiukka oli se voitto :D 

kaavake%20Hertta.jpg

Video tässä: https://youtu.be/VD67hN6Ci5U

palkintokuva%20Hertta.jpg