Koiramaailmassa vilisee lyhenteitä ja otsikossa pari vappuviikonloppuuni liittyvää. Aattona pidettiin Landseeryhdistyksen kevätkokous. Kokouksen oli tarkoitus olla jo pari viikkoa sitten, mutta kutsu ei ehtinyt sääntöjen puitteissa jäsenistölle, koska lehti myöhästyi painotalon lupauksesta huolimatta. Ilahduttavasti silti oli väkeä paikalla, parikymmentä henkeä. Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma oli tärkein kohta esityslistalla. Hallituksen esitystä vastusti yksi henkilö, mutta hän ei saanut omalle esitykselleen kannatusta ja näin ollen hallituksen esitys uudeksi PEVISA-ohjelmaksi hyväksyttiin. Nyt vaan odotetaan Kennelliiton hyväksyntää ja sitten uusi sääntö olisi voimassa 1.1.2012 lähtien. Silloin D-lonkkaiset lansut jäävät esityksen mukaisesti pois jalostuksesta (pääsääntöisesti, poikkeuslupaa voi anoa) ja kyynärnivelet täytyy kuvata kaikilta jalostukseen käytettäviltä lansuilta. Suunta on oikea, henkilökohtaisesti toivoisin pian myös kyynärnivelille raja-arvoa ettei 2-kyynäräisillä tehtäisi pentuja -  jalostuksesta ei minusta voi niissä tapauksissa edes puhua!

Ennen kevätkokousta palkittiin vuoden 2010 landseerit ja mukavasti kotiin viemisinä molemmat koiruudet saivat diplomit: Peku VEPE-landseer 3. sija ja Helvi vuoden tuontilandseer

Kokouksen jälkeen pakkasin koirat autoon ja mentiin kauden ensimmäiselle verijäljelle. Olipas kivaa mennä "valmiiseen pöytään" kun Jaana ja Iiris olivat tehneet jäljen valmiiksi! Jaana harjoitteli Pekun kanssa, minä ja Iiris kuljimme perässä. Peku jäljesti tyypilliseen tapaansa pieniä tarkistuskierroksia tehden, mutta hienosti teki koko ajan töitä eikä tarkistuksista hukkaa olisi tuomittu. Toisen kulman Peku oikaisi, mutta toisen merkitsi hyvin. Ohjaajan vaihtuminen ei näkynyt missään eikä toivottavasti näy sittenkään kun en ole ollenkaan mukana. Ajoin saman jäljen Helvin kanssa ja totesin, että en enää tee niin. Helvi teki ihan samat kiemurat kuin Peku eli varmaan seurasi lähinnä Pekun jälkeä, koska sen jäljestystyyli ei normaalisti ole samanlainen kuin Pekulla. Kiitos tiimille hyvästä treenistä!