Helvi pärjäsi erkkarissa uskomattoman hyvin, se sai ERI:n ja SA:n ja oli avo-narttujen neljäs. Ja kun se on niin karvaton... Arvostelu oli hyvä, samoista asioista huomautettavaa kuin aiemmin eli liikkeet takaa ahtaat ja edestä vähän löysät. Kokonaisuudessaan arvostelu on luettavissa tuolta kotisivujen puolelta Helvin näyttelyarvosteluista. Tuomari tutki koirat tosi tarkkaan ja juoksutti varsin paljon! Helvin kanssa juoksin ensin avoimen luokan "esikatselussa" pari kierrosta yhdessä muiden kanssa, sitten pari kierrosta sekä edestakaisin laatuarvostelussa, sitten luokkasijoittelussa taas edestakaisin ja pari kierrosta muiden kanssa ja paras narttu -kehässäkin vielä ehdittiin muutama kierros juosta vaikka pudottiin melkein heti pois. Hieman häiritsi kun muut esittäjät tuntuivat hölköttelevän eteenpäin, kun itse olen tottunut juoksemaan paljon reippaampaa tahtia. Siitä johtuen jouduin vähän väliä jarruttelemaan ja koiran rytmi taas sekosi siitä.

Esitin myös Sulon avoimen luokan uroksissa. Miia halusi kokeilla, jos se juoksisi reippaammin jonkun toisen esittäjän kanssa. Kai se ihan reippaasti minun kanssani juoksi...? Sulo oli äärettömän helppo esitettävä, sen kun kerran asetteli tuomarin eteen seisomaan niin siinä se seisoi kuin patsas. Ihana Sulo! EH oli tuloksena. Muutes, kun kaikki kehuvat aina, että erkkarissa on niin hyvä tunnelma. Varmaan onkin, mutta omaan silmään pisti miten väki väheni päivän edetessä. Aika epäkohteliasta minun mielestäni on lähteä pois heti oman koiran arvostelun jälkeen. Varsinkin jos koira ei pärjääkään niin hyvin, niin tulee väkisin mieleen, että v*tuttaa niin paljon että osoittaa samalla vähän mieltään tuomarille / näyttelyn järjestäjälle.

Erkkarissa yksi ontuva koira sai tietysti EVA:n ja kaksi hylättyä jaettiin myös. Kuulemma purentavikojen takia, ja toisella oli vieläpä ollut kulmahammas, joka painuu ikeneen. Hyi yök ja kyllä tosiaan on hylsyn peruste, vaikka ei ala- tai yläpurennasta olekaan kyse. ROP ja VSP menivät ihan oikeisiin osoitteisiin, Washakie Wait On Gate on erinomaisen tyyppinen ja upeasti liikkuva (pienestä riehakkuudestaan huolimatta) nuori narttu ja Raigomillin Lucky Luke antoi jo viime erkkarissa olettaa, että täältä tullaan ja minusta kuullaan vielä! Nuorissa on tulevaisuus    Pakko mainita erityisesti myös liikuttavan ihan ROP-veteraani ja PU-4 Raigomillin Yesterday's Love, joka innostui esittäjänsä ilon siivittämänä pomppimaan kuin nuoret koirat! Yleisesti ottaen tuomarin toiminnasta taidettiin pitää, ainahan on kiva saada rahoilleen vastinetta pitkän arvostelun muodossa. Lisäksi tuomari antoi oikein miellyttävän lisän persoonalleen lässyttämällä koirille. Helvillekin hän sanoi, että voi kun sinä olet iloinen ja voi kun teillä on niin ihana luonne ja suukotti Helviä kuononselälle!

Kävin muuten perjantaina Jaanan ja Synonyymien kanssa lenkillä. Jännitti etukäteen aika tavalla, koska meidän koirat eivät olleet aiemmin tavanneet Tuumaa, joka on 7 kk ikäinen lapinporokoira. Ajattelin vähän, että mitähän Peku sanoo uudesta vieraasta uroksesta, mutta turhaan jännitin, Peku oli aivan kiltti eikä paljoa Tuumaa noteerannut edes. Athoksen kanssa enemmin kulkivat omia polkujaan. Helvi sen sijaan höykytti Tuumaa aika paljon ja kerran jo nappasi pahan näköisesti niskasta kiinni kun Tuuma juoksi kovaa ohitse. Heräsi ilmeisesti saalisvietti, mutta onneksi ei tullut mitään vahinkoa eikä Tuuma ollut millänsäkään.