Vielä on paljon suomalaisia tuomareita, joiden kehässä en ole Helvin kanssa käynyt. Nyt kuitenkin taas yksi vähemmän, kun kävimme Hämeenlinnassa näyttelyssä, jossa tuomaroi Tapio Eerola. Tarkaksi tiesin hänet entuudestaan, niinpä ilahduttavaa oli Helvin PN3-sijoitus :) Arvostelussa luki tällä tavalla: 7 v. Mittasuhteiltaan selvästi pitkä. Valmis (ehkä, en ihan varma ole sainko käsialasta oikein selvää) pää. Silmät, korvat, purenta OK. Voimakas rintakehä ja raajat. Erinomaiset kulmaukset. Pitkät lanne ja lantio. Lantion asento hyvä. Kovin ahtaat takaliikkeet. Pitkät vetävät askeleet. VAL ERI3 SA PN3. Sijoituksia jakaessaan tuomari sanoi, että Helvissä on paljon hyvää, mutta mittasuhteet vaikuttavat sijoitukseen. Lisäksi hän totesi tunnistavansa koiran samaksi, jonka kuvan hän juuri laittoi Koiramme-lehteen ;)

14721526_10209271232476322_6178153490650

Eli tästä jutusta oli kyse; Taina kokosi uutispalstalle Helvin kolmoisvalioitumisesta jutun Landseer-lehteen kirjoittamani "Helvin tie VEPE-valioksi" -artikkelin pohjalta sekä Koiranetin tietoja käyttäen :D Hienoa, että meidät noteerattiin valtakunnallisessa koiraharrastajien lehdessä!

Viime sunnuntaina lähdin ex temporee mätsäriin meidän toko-hallille. Hildan oli jo korkea aika päästä ihmisten ilmoille saamaan kokemuksia ja harjoitusta... Vähissä ovat match show -osallistumiset minulla olleet, viimeksi kai silloin, kun Helvi oli pentu. Nyt ilmoitin molemmat koirat ihan kannatuksen vuoksi. Hilda oli isojen rotujen pennuissa omassa parissaan punaisen nauhan arvoinen ja hyvän huomion sain tuomarilta: Hilda peitsasi ajoittain, minun pitää juosta reippaammin. En edes itse huomannut peitsaamista, ajattelin vaan, ettei pennun kanssa tarvitse juosta niin kovaa... Muutoin Hilda esiintyi edukseen ja jaksoi seisoakin yllättävän hyvin. Helvi sai parissaan myös punaisen nauhan ja oli isojen koirien punaisten 1! Tuomari oli kovin ihastunut, heti pariarvostelussa kutsui Helviä hymynaamaksi ja sitten sijoituksista jutellessaan sanoi, että sen liitely kehässä oli niin ilo silmälle ja että Helvi oli koko sielullaan minun kanssani esiintymässä :) Huh huh, pitkälle on tultu sen teiniajoista, kun aina sai jännittää sen käytöstä näyttelykehässä :D