Kävinpä vielä Ruokolahdella kokeissa Helvin kanssa. Tänään on vielä treenit, mutta sitten vepe jää lopullisesti tauolle tältä vuodelta. Lauantaina rannassa oli sivutuulta tai -virtausta sen verran, että tulostaso yleisesti huono ohitusten vuoksi. Helvillä ylittyi taas lähtöaika pitkän köyden viennissä, tällä kertaa Helvi pudotti köyden vähän ennen maalilinjaa ja alkoi juoda lipsuttaa vettä järvestä... Tuli kutsusta takaisin rantaan ja ehdin lähettää uudelleen, mutta koira ei ehtinyt maalin tuolle puolen 30 s kuluessa. Liikkuvissa veneissä lähetin Helvin hyvin aikaisin ja useamman lähtökäskyn voimin. No meidän suorituksemme kun oli voittajaluokan eka, niin naruveneen miehistölle kävi sellainen moka, että sitä soudettiin liian viistoon koko ajan kohti 50 m poijua, vaikka veneen olisi tullut kulkea suoraan 30 m linjaa pitkin. Helvi meni veneen takaa ja vene hieman jyräsi Helvin ylitse siinä samalla... Hienosti kuitenkin Helvi tuli veneen etuosaan ja käskystä etsi köyden. Maalin ohitusta tuli muutama metri, kokeilin tässä parilla käskyllä ohjata koiraa maaliin, mutta en nyt muista, että korjasiko se käskystä. Olisin saanut uusia liikkeen, mutta päätin olla uusimatta.

Hukkuvan pelastuksessa annoin myös useamman lähtökäskyn (veneessä oli kaiken lisäksi todella korkea keula, joka ei ainakaan helpottanut Helvin lähtemisessä) ja vielä pari käskyä varmistukseen, kun koira vilkaisi pari kertaa taakseen matkalla hukkuvan luokse. Lisäksi Helvi meni maalista ohitse viisi metriä, vaikka kerran kutsuinkin sitä luokse. Rannansuuntaisessa viennissä Helvi hyppäsi ilman vientiesinettä, sain sen vielä kutsuttua hakemaan esineen, mutta sitten se näytti menevän rantaan päin, joten keskeytin ja pyysin vastaanottajan kutsumaan toisesta veneestä. Positiivista tässä oli hyvä luovutus veneellä, Helvi piti hienosti esineestä kunnes annoin irroituskäskyn. Pisteitä ei kertynyt kuin 37, eli veneen noudosta 10 ja hukkuvan pelastamisesta 27.

Sunnuntaina keli oli tyyni. Pitkän köyden viennissä annoin kaikkiaan viisi ylimääräistä käskyä. Heti käskytin lisää, kun näin Helvin epäröivän ja vähän katsovan taakseen. Sitten annoin vielä yhden käskyn, kun koira oli jo melkein veneellä, jotta vie varmasti vastaanottajalle käteen asti. Tästä liikkeestä jäi siis 15 p. Liikkuvissa veneissä ylittyi lähtöaika, eikä Helvi hypännyt sen jälkeenkään, kun hetken sain yrittää vielä lähettää koiraa... Hukkuvan pelastaminen meni korkeimmilla pisteillä tähän asti, 36 p. Käytin lähettämiseen neljä ylimääräistä käskyä, mutta vaikka Helvi katsoi taas pari kertaa taakseen, en käskyttänyt enää. Tulipa samalla kokeiltua, että kääntyykö koira takaisinpäin jos en sano mitään - eikä kääntynyt, vaan hyvin haki hukkuvan ja toi maaliin. Rannansuuntainen vienti nollille, kun lähtöaika ylittyi eikä Helvi suostunut edes ottamaan esinettä veneessä suuhunsa. Outoa käytöstä sinällään, koska Helvi tykkää vientiesineestään ja haluaa kantaa sitä maalla sekä taistella siitä minun kanssani. Täytyy vielä tänään treeneihin keksiä jokin hyvä harjoitus aiheesta! Sunnuntain kokeesta meille jäi 51 p.

On tainnut jäädä mainitsematta Pekun viimeisin hierontakeikka: Ei mitään lihasjumeja! Vautsi miten se on nyt voinut hyvin, toivottavasti jatkuu samaa rataa. Eilen harjasin Pekun ja jestas että siitä lähti karvaa... Mutta nyt on taas siisti ja kaunis turkki pojalla. Olen käynyt metsiä kiertelemässä sienien toivossa ja onhan tatteja löytynytkin mukavasti. Omasta päästä on hirvikärpäsiä löytynyt useitakin, mutta koirista ei ole löytynyt.