Ihanan rentouttava neljän päivän vapaa! Kiirastorstaina vietimme tupareita kavereiden kanssa. En ollut holtiton, vaan kykenin pitkäperjantaina klo 12 treeneihin! Hakua siis ja uutena asiana Helville esiteltiin umpipiilot. Maalimiehen viereen ei siis päässyt ja niinpä ilmaisu tuotti hieman päänvaivaa, Helvi alkoi kyllä haukkua, mutta ei malttanut olla paikallaan (maassa) vaan pyöri piilon ympärillä etsien kulkureittiä lähemmäs maalimiestä. Siinä harjoituksen aihetta lisää, mutta katsotaan ensin miten neiti toimii metsässä, sillä nämä olivat tällä erää viimeiset harjoitukset rakennuksella.

Lauantaina matkasimme Lahteen koiranäyttelyyn, tuomarina hollantilainen herra Williams, joka jakoi ERI:ä hyvin avokätisesti mutta onneksi sentään SA:t olivat tiukemmassa. Helvi sai ERI:n ja sijoittui avo-nartuissa toiseksi (kolmesta koirasta) mutta ei saanut SA:ta eikä siis päässyt paras narttu -kehään jahtaamaan sertiä. Turkki on pikkuhiljaa alkanut kasvamaan takaisin. Kai se pudottaa taas kaiken karvan sitten kumminkin kun vedessä lutraaminen alkaa.

Muuten ei tehty kummempia, ihania metsälenkkejä kauniissa säässä. Helvi juoksee reikä päässä ja Peku kuljeskelee rauhallisemmin. Merkitsin jäljen maastoon ja aion verettää sen, mutta maltan vielä hetken kun oli reitillä vähän liikaa lunta...

kuvassa koirat tuparitunnelmissa