Vuosi alkoi koira-ajelun merkeissä. Urakoimme neljänä päivänä Tiinan & Hipin ja Jaanan & Vallun kanssa Kotkassa ja Pyhtäällä vetokoirahommissa. Kyseessä oli Kotkan seudun matkailun järjestämä talvitapahtuma-viikko ja siellä me poron, hevosen, ponin, aasin, lampaiden, kanien, minipossun, pakkasukon ja satuhahmojen seassa ajelutimme lapsia reilut pari tuntia päivässä. Minulla oli Peku matkassa, sillä Helvi ei ole vielä oppinut vetämään kärryjä. Hienosti meni, koirat eivät olleet moksiskaan muista eläimistä tai muustakaan hässäkästä. Kiitos kavereille osallistumisesta!

TOKO on jatkunut joulutauon jälkeen. Paikalla makaaminen ja estehyppy sekä liikkeestä maahanmeno onnistuivat hyvin, luoksetulossa Helvi ei lähtenyt ekalla kutsulla, koska se katseli ympärilleen eikä keskittynyt. Seuraamiseen liittyvät käännökset paikallaan ja askelsiirtymät oli myös lyhyesti harjoittelun aiheena, niissä olemme vielä treenaamisen alussa.

Olin eilen potkukelkkailemassa koirien kanssa. Vihdoin täällä on lunta ja pakkasta meinaan. Potkuri luisti erinomaisen hyvin ja koirat vetivät innoissaan, etenkin Helvi meni myös kotiinpäin mainitsemisen arvoisesti. Talvessa ei ole muuta ikävää, kuin se, että Hiace on aivan onneton auto. Olin sitten eilen jumissa omassa pihassa. Voisi sanoa, että yhtään jos on lunta, niin sutii vaan. Lumien kolaamisen jälkeen auto suostui taas liikahtamaan katokseen.