Mahtava viikonloppu vietetty Landseeryhdistyksen leirillä Virolahdella! Minulle ja Pekulle leiri oli jo kuudes ja aina on yhtä mukavaa. Menin perjantaina illalla leiripaikalle, ohjelmassa oli ollut päivällä vepeä, mutta kun olin töissä niin en päässyt aiemmin. Istuttiin sitten iltaa vähän aikaa ja mökkiin nukkumaan nähden unta seuraavan päivän koitoksista - tai kuka nukkui ja kuka ei, Kaisa raasu ei ollut saanut nukuttua kunnolla kun Helvi oli käynyt säännöllisesti häiriköimässä, yrittäen nuolla naamaa yms.

Lauantaina olin aamupäivän hakuryhmässä ja iltapäivän jälkiryhmässä. Hakutreenissä tein perusharjoituksia, Helvin maalimiehen luona pysymistä voisi yrittää kouluttajan vinkkien mukaan parantaa sillä, että maalimies toisi sen syötellen pois ja minä kulkisin vain perässä. Helvillä siis ongelmana se, että kun se ilmaisee ja minä lähestyn, niin se saattaa tulla pyörähtämään luokseni, vaikka toivottavaa olisi että jatkaisi ilmaisua ohjaajasta välittämättä kunnes maalimies palkkaa koiran. Peku osasi hyvin ilmaista haukkumalla ilman mitään vihjeitä. Valmiiksi piiloon mennyttä maalimiestä se ei heti hoksannut lähteä etsimään, mutta olikin kiintoisaa nähdä kun Peku käveleskeli ympäriinsä ja yhtäkkiä sai hajun hiekkakuoppaan menneestä ihmisestä - melkein näki lampun syttyvän koiran pään päällä.

Jälkiosuudessa kouluttajamme teki Pekulle noin 500 m jäljen ja minä tein itse Helville jäljen. Metsä on todella kuiva! Onneksi sain tehdä jäljen paljon maastonvaihteluita sisältävälle alueelle, niin muistin kerrankin itse helposti missä jälki kulkee, oli kalliota ja tiheää vanhaa kuusikkoa, sitten risujen peittämää metsäkoneen uraa, ojan ylitys ja ihan perusmetsää. Helvi meni tosi hienosti ja esineetkin se näytti paljon paremmin kuin edellisellä jäljellä. Pekun liinan ohjaksissa oli eräs leiriläinen ja itse kuljin perässä katsojan roolissa. Hyvin meni Pekulla, tarkistuksia vähemmän kuin yleensä ja selkeä esineille pysähtyminen. On ne kyllä sangen taitavia hauvoja.

Iltaohjelmassa oli temppurata, johon kuului esteen ylitys hyppäämällä, esteen alitus ryömimällä, 15 s paikallamakuu, tennispallon poimiminen vesivadista, agilitykeppien pujottelu, ohjaajan peräänjuoksu kun ohjaaja katoaa matkan päähän kiven taakse, jäljestys metsäpätkän lävitse, soutaminen sekä veneestä hyppy + hinaus rantaan. Hulvattoman hauska pari Rebekka ja Tiki avasivat radan, yleisö sai nauraa sen reilu 20 minuuttia poski- ja vatsalihakset kireinä! Helvi teki kaikki suoritukset ja meillä oli nopein aika, 10 min ja jotain sekunteja päälle. Peku oli taas lainakoirana ja hyvin sekin teki vieraan kanssa lihapullan toivossa kaikki osiot, ryömiminen tuotti eniten vaikeuksia.

 

  

 (kuvat Tiina Mielonen)

Kiitos leirin järjestäneille Jaanalle ja Kaisalle, kouluttajille Sari ja Tiina, kokki Nina ja joka ikiselle leiriläiselle koirineen. On tämä yksi ehdottomista vuoden kohokohdista aina koirahommissa!