Pekun vasemman takajalan ristiside katkesi lopullisesti ja operoitiin TTA-menetelmällä 20.4. Ennen leikkauspäätöstä kuvattiin polvien lisäksi myös selkä ja lonkat. Selkä ja lonkat olivat kunnossa ja polvien nivelrikko ei ollut juurikaan edennyt siitä kun se diagnosoitiin reilut kaksi vuotta sitten - ilmeisesti lisäravinteet ja muut tukihoidot ovat toimineet Pekulla hyvin. Leikkaus meni kuten pitikin ja kuntoutuminen on lähtenyt hyvin käyntiin: Peku käyttää jalkaa oikein hyvin ja varaa sille painoa normaalisti. Ensimmäisellä viikolla leikkauksesta kuntoutukseen kuului kävelyä kolmesti päivässä 10 minuuttia kerrallaan ja kylmähoitoa leikkausalueen turvotuksen vähentämiseksi. Jalkaa piti myös taivutella kolmesti päivässä koukkuun ja suoraksi kymmenesti kerrallaan. Ainoa ongelma tuli antibioottien kanssa, jotka saivat Pekun vatsan sekaisin kun se oli syönyt 10 päivän kuurista puolet. Leikannut ortopedi Esa Kesti antoi luvan ab-kuurin lopettamiseen ja suolisto rauhoittuikin siitä.

Tikit poistettiin eilen ja haava on parantunut muuten hyvin, mutta yhdestä kohdasta se on vielä hieman auki. Tätä pitää seurata, ettei tulehdu. Fyssari kävi toissapäivänä, mittasi taivutuksen asteita jaloista, reisilihasten ympärysmittoja ja tietenkin hieroi lihakset lävitse. Pekulla ei ollut mitään kipeitä paikkoja, tosin edellisestä hieronnasta ei olekaan kuin muutama viikko. Myös Helvi sai käsittelyn ja sillä oli etuosassa vähän jumia. Näköjään on hyvä käydä Helvi läpi muutaman kerran vuodessa. Helvin selkälihakset saivat nyt kehuja, ravilenkit fillarin kanssa ovat tuottaneet tulosta.

Pekun kuntoutus nyt viikoilla 2 ja 3 etenee siten, että kylmähoito on vaihdettu lämpöhoitoon, jota annetaan pari-kolme kertaa päivässä ja jalan taivuttelua jatketaan myös. Kävelylenkkejä pidennetään pikkuhiljaa 15 - 20 minuuttiin kolmesti päivässä. Kuukauden kuluttua on kontrollikäynti Univetissa, jossa tarkastetaan, että paraneminen on sujunut jalan käytön kannalta kuten pitäisi.