Mieli on halajanut viime viikkoina sen verran palavasti VEPE-kokeisiin, että ilmoitin Helvin Inkooseen, vaikka liikkeet ovat vielä hieman levällään. Odotuksia tuloksesta ei siis ollut, eikä tulosta tullutkaan. Mutta oli hyvä käydä katsomassa, miten koira toimii koetilanteessa ja mitä vielä erityisesti harjoittelemme. Pitkän köyden viennissä lähdin suorituksen jälkeen rannalta täysien pisteiden kanssa, mutta kuulinkin sitten että nollaksi meni. Eli Helvi oli pudottanut köyden silloin kun vastaanottaja oli ojentanut kätensä. Sitten vastaanottaja oli poiminut köyden vedestä veneeseen, joka on siis väärin toimittu, koska koiralla ei ole mahdollisuutta uudelleen luovutukseen. Mutta Helvin tappioksi nyt tuomittiin tämä.

Liikkuvissa veneissä suoritus meni periaatteessa paremmin kuin olisin osannut odottaa. Helvi lähti ensimmäisellä käskyllä, tosin vähän viivytellen veneen laidalla hyppyä hakien (liikkuvasta veneestä hyppääminen on ollut sille ongelmallista). Köyden se haki hienosti ja alkoi vetämään venettä rantaan. Maalia ei kuitenkaan löytynyt enkä huudellut mitään käskyjä siihen, koska Helvi katseli muutaman kerran minua kohti vähän epävarman oloisesti. Kehuin koiran ohituksesta huolimatta vuolaasti, koska se itse teki oikeat ratkaisut veneen vedossa rantaan. Olisin arvellut, että jotain viitisen metriä tuli ohitusta, mutta sitä tulikin näköjään 16 metriä... Niin sitä huonosti näkee ulapalta rantaan. Todella moni koira meni maalista ohitse kokeessa yleensäkin, kun oli puuskittaista suht navakkaa tuulta.

Hukkuvan pelastamisessa meillä on ollut nyt ongelmana Helvin kiintymys ohjaajaan ylitse hukkuvan. Tosin hukkuvan hakemista voittajaluokan tyyliin olemme harjoitelleet vasta pari kertaa ylipäätään. Kokeessa kävi niin, että Helvi lähti hyvin, mutta kun venetuomari käänsi veneen ja alkoi viedä minua rantaan, kääntyi Helvi minun perääni. Keskeytin sitten liikkeen ettei koira tule ilman hukkuvaa rantaan. Eli meidän veneemme pysähtyi ja pyysin hukkuvaa kutsumaan koiraa. Käskyillä sain Helvin kääntymään hakemaan hukkuvaa ja kun se oli edennyt melkein hukkuvalle asti, niin sitten vasta lähdimme jälleen liikuttamaan minun venettäni. Sitten loppu meni hyvin, eli Helvi toi hukkuvan maaliin ilman ongelmia.

Rannansuuntainen vienti meni niin, että lähtöaika ylittyi juuri ja juuri. Annoin useamman käskyn, kun Helvi tepasteli veneen laidalla etutassujen kanssa ja sitten kun tuomari oli ilmoittanut ajan ylityksestä, lähti Helvi seuraavalla käskyllä viemään. Tosin tässäkin Helvi pudotti vientiesineen kun vastaanottaja kurkotti ottamaan. Eli harjoittelemme erityisesti esineen luovuttamista, hyppäämistä liikkuvasta veneestä ja vaikkapa damin hakemista ulapalta päin niin, että minua soudetaan poispäin koirasta.