Ultra kertoi eilen iloisia pentu-uutisia: Viima on tiineenä! Pentujen odotetaan syntyvän vko 16 lopussa tai vko 17 alussa. Tarkemmin olen kirjoitellut tulevasta emästä ja isästä blogiin 23.2. mutta lyhyesti kerrattuna siis Viima on virallisesti Severnyi Storm Iz Unikalnoy Kollektsii, jolla priimatulokset terveystutkimuksista eli lonkat A, kyynärät 0, selkä SP0, LTV0, VA0, geenitestit kaikki normaalit (CTP, MD ja DM N/N). Vesipelastusta Viima on kisannut tähän mennessä ALO1 verran ja suorittanut myös Pelastuskoiraliiton peruskokeen henkilöhausta. Missikisoissa Viima ei ole kauheasti viitsinyt käydä ja sitten kun olisi alkanut käydä, niin koronan pentele tuli ja perui kaikki näyttelyt. On Viima kuitenkin palkittu landseerien erikoisnäyttelyssä neljänneksi parhaana narttuna että kyllä se ihan landseerin näköinen on. 

Pentujen isä on 10-vuotias tsekkiläinen Arun z Laderova, joka on myös terveeksi tutkittu lonkkien (A) ja kyynärien (0) osalta sekä olkanivelen OCD:n ja sydämen osalta. Geenitestit kertovat Arunin olevan cystinurian, CTP:n ja MD:n osalta N/N, DM-sairauden suhteen se on kantaja DM/N. Arun on kansainvälinen muotovalio ja Helvin veljenpoika, mikä on minulle myös iso plussa. 

Pennuille toivon koteja, joissa ne eivät jää ns. pihan perälle piiloon, vaan joissa ymmärretään terveystutkimusten, luonnetestausten ja ulkomuodollisen arvioinnin tärkeys rodun tulevaisuuden hyväksi. Etenkin uroksia tarvitaan rodussamme paljon laajemmin jalostuksen piiriin, joten missään tapauksessa mahdollisia poikapentuja ei tulla luovuttamaan sellaiseen kotiin, jossa halutaan kastroida koira ensi tilassa. Narttuja on tästä yhdistelmästä kysytty runsaasti ja olenkin hyvilläni, että kasvatuksesta kiinnostuneet ihmiset ovat nähneet tulevat pennut potentiaalisena jalostusmateriaalina. Uroksista kiinnostuneet sopivaksi itsensä kokevat henkilöt voivat mielellään ottaa yhteyttä, niin puhutaan lisää :) 

Arun.jpg

viima.jpg