Aurinkoisena huhtikuun lopun lauantaina ajelimme Orimattilaan landseereiden erkkariin. Tänä vuonna tuomarina oli Juha Putkonen, uusi tuttavuus meille. Miia & Sulo olivat myös matkassa mukana ja autoon mahtui vielä Åsakin. Loppujen lopuksi käytin kaikki kolme koiraa kehässä, valitettavasti Sulo ontui ja sai EVA:n. Muuten se esiintyi taas aivan älyttömän nätisti. Vielä suurempi positiivinen yllätys oli Åsan käytös, se kun oli aivan vieraassa paikassa ja vieraiden ihmisten kanssa, mutta käyttäytyi täysin rauhallisesti ja luottavaisesti. Ihana luonne totta tosiaan! Åsa sai EH:n nuorten luokasta tällä arvostelulla: Koko 72 cm. Koon ylärajalla. Mittasuhteiltaan oikea. Sopiva luusto. Hyvä kallo-osa & kuono. Pyöreät hieman vaaleat silmät. Hyvät korvat. Epätasainen purenta. Pienet hampaat. Hieman tuhti runko. Olkavarsien tulisi olla viistommat. Riittävästi kulmautunut takaa. Oikealaatuinen karva. Väri saisi olla parempi. Takaa liikkuu kapeasti. Etuliikkeet kapeat & epävakaat. Korkea-asentoinen häntä. Tuhti kunto näkyy myös liikkeessä & selän pehmeytenä.

Ari Lehtosen ottama kuva Åsasta kehässä:

24-normal.jpg

Viimeiseksi meidän poppoon koirista esiintyi Helvi, joka oli myös vaivalloisin esitettävä... Helvi sai ERI:n ja sijoittui valioluokan kolmanneksi! Arvostelu seuraa tässä: Koko 69 cm. Erinomainen koko. Matalaraajaisen vaikutelman antava. Pieni pää suhteessa rungon vahvuuteen. Hyvä kallo-osa & korvat. Kookkaat, pyöreät keskiruskeat silmät. Lyhyehkö kuono. Hyvä purenta. Pienet hampaat. Tilava runko. Olkavarret tulisi olla viistommat. Hyvin kulmautunut takaa. Karva ei parhaassa kunnossa, laatu oikea. Väritys saisi olla parempi. Kapeat takaliikkeet. Edestä kääntää kyynärpäitä hieman ulospäin. Riittävä taka-askeleen pituus. Hyvä häntä. Olisi edukseen tiiviimmässä kunnossa.  Tykkäsin tuomarin työskentelystä kovin, koko skaala oli käytössä laatuarvostelun asteikossa.

Erikoisnäyttelyssä jaettiin Vuoden Landseer -kilpailujen kiertopalkinnot ja ylpeänä sain vastaanottaa Helville TOKO-landseerin ja Harrastelandseerin sekä Vuoden Tuontikoiran pokaalit & kunniakirjat. TOKO-skabassa Helville oli kertynyt pisteitä 12, parhaan tuontikoiran Jellan Malja jaetaan näyttelypisteiden perusteella ja niitä Helvillä oli 55 p. Harrastelandseerin palkinnon Helvi saavutti keräten 15 pistettä kuudesta eri lajista: TOKO, VEPE, MEJÄ, luonnetesti, näyttelyt ja BH.

179102_10200463431646806_1129765751_n-no