Järjestimme Suomen Landseeryhdistyksen nimissä kaksi VEPE-koetta viikonloppuna ja kaikki sujui mainiosti. Koerannassa vesi oli matalalla ja valitettavasti yksi koira loukkasi kintereensä rannassa temmeltäessään, mutta toisaalta on hyvä, ettei koira joudu kahlaamaan pitkää matkaa kumpaakaan suuntaan. Tulostaso oli yleisesti ottaen hyvä, molempina päivinä useita ykköstuloksia eri luokissa ja sunnuntaina sitten muutamia luokkavaihtojakin avoimeen luokkaan. Lansuista Turva saavutti hienosti ALO1-tuloksen, Martta oli niin lähellä AVO1-tulosta että kyllä harmitti maalilinjan ohitukset muutoin hyvin sujuneissa liikkeissä ja Unna teki oikein hienot suoritukset ekassa voittajaluokan kokeessaan, valitettavasti Unnallakin yhdessä liikkeessä tapahtunut reilumpi maalin ohitus pudotti tuloksen VOI2-tulokseksi.

Meillä kävi fyssari tuossa päivänä eräänä ja Pekulla oli toisen lavan seudulla jumia, mutta ei selässä, jossa on yleensä ollut enemmän sanomista. Mutta takajalan keventäminen se on mikä heijastelee etupäähänkin. Helvi sai myös käsittelyn ja sillä ei ollut kireyttä lihaksissa. Fyssari oli sitä mieltä, että Helvin lihasmassa on kasvanut siitä kun se on viimeksi hierottu puoli vuotta sitten.

Vepen treenejä on muutama takana ja Helvi on ihan kivasti alkanut oppia voittajaluokan liikkeitä. Liikkuvat veneet menivät viimeksi jopa erittäin hienosti, sen olen ajatellut olevan Helville vaikein liike. Pientä päänvaivaa tuottaa nyt Helvin löyhä suu, sillä se pudottaa herkästi vientiesineen ennen kuin vastaanottajalla on siitä ote. Tätä ollaan nyt harjoiteltu kotona ja täytyy kiinnittää huomiota asiaan rannassakin. Tein vaikean päätöksen jättää Peku pois vepe-treeneistä. Tänä kesänä Peku on jonkun pienen veneen haun tai vastaavan saanut treeneissä tehdä siten, että olen lähettänyt sen rannasta, koska veneestä hyppelyt ovat selkeästi käyneet sen selkään. Toisekseen kun koira on niin holtiton hyppääjä, niin joku kerta se teloo jalkansa sen viimeisen kerran hypätessään. Kolmas seikka on se, että treeneissä on kuitenkin rajoitetut mahdollisuudet lämmitellä ja jäähdytellä Pekua suoritukseen tarpeeksi hyvin. Eli Peku on siirtynyt huviuimari-osastolle ja olemmekin käyneet muutamia kertoja mökillä vapaan puljaamisen merkeissä ja soramontulla remmissä suoritettavien kahlaamisharjoitusten merkeissä.