Hupsista, kun on jäänyt blogin päivittely vähälle! Kaiken mahdollisen ajan olen viettänyt pentujen luona ja kun ne eivät asustele omassa kodissani, on ohjelmassa ollut runsaasti ajelua edestakaisin. Siihen päälle oma perhe- ja koiraelämä sekä pakolliset pahat eli palkkatyöt, niin eipä ole tarvinut miettiä, mitä tekisi. Onneksi olin kuitenkin säästänyt lomapäiviä käytettäväksi pentuhommia varten. 

Toukokuun alussa osallistuin Hildan kanssa osaltamme toistaiseksi vuoden ainoaan kokeeseen. Landseeryhdistys järjesti ensimmäisen MEJÄ-kokeensa Elimäellä. Urakoin kolme avoimen luokan koejälkeä kahden muun osallistujan kanssa. Joskus olen epäillyt Hildan laukausvarmuutta, kun se on näyttänyt ilmeeltään jotenkin vaivautuneelta, mutta toisaalta olin funtsinut, että se saattaa johtua myös muiden testissä olevien koirien riehumisesta ja nyt kallistun kyllä sille kannalle. Tällä kertaa nimittäin laukaustestissä oli rauhallista ja Hildakin näytti aivan levolliselta. Hyvä juttu! Jäljestys meni minun mielestäni todella kivasti ja ainoa pieni miinus oli katkokulmalla tapahtunut jäljen hukkaaminen. Uuden alun jälkeen Hilda kuitenkin selvitti katkon. Lopputulemana 31/50 p. eli VOI2. Katsotaan, jos saisin aikaiseksi harjoitella syksyllä katkokulmia ja jos pääsisimme johonkin kokeeseen vielä joskus. Oli muuten aika lähellä, että Hilda ei olisi voinut osallistua ollenkaan, sillä koetta seuraavana päivänä se aloitti juoksun!

Hildan pennut kerkesivät täyttää jo 11 kuukautta ja juuri sitä ennen meillä oli laatuaan ensimmäinen pentuetapaaminen. Kyseisenä helluntai-viikonloppuna piti alun perin olla lansujen erikoisnäyttely, mutta sen siirryttyä syksyyn päätimme kuitenkin viettää pari päivää Kuopiossa vesipelastuksen merkeissä. Paikalle saatiin ihan kiitettävä osanotto, sillä 7/11 pentua pystyi osallistumaan tapaamiseen. Otimme samalla sitten nämä 11 kk poseerauskuvat, kun oli avustajia, handleri yms. onnistuneiden kuvien tarvitsemia asioita :)

Kuuluisa Hertta-Akka

Hertta%2011.jpg

Kuuluisa Jukolan Väkivahva Tuomas

Ensio%2011.jpg

Kuuluisa Jukolan Alati Iloinen Timo

Hansu%2011.jpg

Kuuluisa Risti-Akka

Kantti%2011.jpg

Kuuluisa Ruutu-Akka

Kerttu%2011.jpg

Kuuluisa Pata-Akka

Kielo%2011.jpg

Kuuluisa Jukolan Salomon Suuri (Kauko ehti käydä meitä tervehtimässä ja vaihtamassa kuulumisia, mutta ei valitettavasti tällä kertaa ehtinyt osallistua aktiviteetteihin)

Kauko%2011.jpg

Kuuluisa Jukolan Simeoni Liuhuparta

Kapu%2011.jpg

Kuuluisa Jukolan Tiuskea Rakki

Kossi%2011.jpg

Kuuluisa Jukolan Omalaatuinen Lauri

R%C3%B6lli%2011.jpg

Kuuluisa Jukolan Ankara Poika

Roni%2011.jpg

Kasvattajan korviin ei ole kantautunut mitään terveysongelmia, mutta murrosikäisten koirien kolttosia kylläkin... Toivottavasti se siitä tasaantuu - ja niinhän se varmasti tekee.

Ihana startti saatiin kesään kun kaikki osoittivat taipumuksia vesityöskentelyyn <3 Osa koirista oli jopa hämmästyttävän päteviä! 

Ensiolla oli hurjan hauskaa :D 

Ensio1.jpgEnsio2.jpgEnsio3.jpgEnsio4.jpgEnsio5.jpg

Kielo ei tällä kertaa antautunut uimasilleen, vaikka on talven mittaan käynyt uimalassa harjoittelemassa. Leikkimisestä Kielo kuitenkin kiinnostui:

Kielo1.jpgKielo2.jpg

Kertusta löytyi edelleen pentuaikana nähtävillä ollut potku

Kerttu1.jpg

Kauko lämpeni myös leikkimään meidän kanssamme hyvällä sykkeellä

Kauko1.jpgKauko2.jpgKauko3.jpgKauko4.jpg

(kuvat: Alina Tiensuu ja Kaisa Heikkerö)

Valitettavasti Hansusta, Hertasta ja Kantista ei ole kuvia, kun kamera unohtui ottaa lounastauon jälkeen mukaan ja Kaisan kamera meni tilttiin. Tämäkin trio oli varsin kivalla asenteella liikkeellä. 

Viiman pennut täyttivät 5 viikkoa ja oli aika ottaa kunnon rakennekuvat pennuista. Viisaammat ovat sanoneet, että 5-viikkoinen pentu on pienoismalli aikuisesta itsestään.

Ekapoika

Huuru.jpg

Pikkupallo

Pikkupallo.jpg

Isopallo

Isopallo.jpg

Sieni

Uuno.jpg

Kaksoispilkku

Kaksoispilkku.jpg

Mustaniska

Helle.jpg

Sikaniska

Hile.jpg

Yksipilkku eli Vinopiirtotyttö

Mimmi.jpg

Tasavärityttö

Sera.jpg

Spotti

Spotti.jpg