Pekun osalta sunnuntain koevisiitti meni ihan samalla tavalla kuin edellinen koe kolme viikkoa sitten. Ei maalilinjan ohituksia, paitsi yksi mitätön metri oman veneen hinauksessa. Mutta ei vienyt. Tällä kertaa Peku lähti hyvin ja oli nähdäkseni jo uimasillaan, mutta koukkasi takaisin ja alkoi lähetys-palautus -rumba. Eli Jasu lähetti, Peku lähti, kääntyi takaisin ja tuli Jasun sivulle tarjoamaan damia. Tämä toistui muutaman kerran, kunnes ohjaaja totesi että eiköhän tämä ollut tässä. Enää Peku ei pyri tappamaan vientiesineitä, vaan tulee vierelle oikein hienolla katsekontaktilla tuomaan esineen takaisin. Siis WTF?!

Helvi yllätti sitten totaalisesti. Eikä mitenkään positiivisesti. Ekassa liikkeessä se otti varaslähdön, hyppäsi veneestä kun venetuomari oli nostanut käden ylös merkiksi valmiina olemisesta, mutta ylituomari ei ollut vielä kysynyt minulta olenko valmis eikä antanut suorituslupaa. Varaslähtö olisi tuottanut viisi virhepistettä, mutta sitten kävi vielä niin, että Helvi otti veneen vetoköyden suuhunsa ja pudotti saman tien pois ja ui rantaan. Nollaksi siis meni varmana ja helppona pitämäni liike. Ihme toimintahäiriö, tuli mieleen alokasluokan koe, jossa Helvi ei hakenut hukkuvaa. Eipä ole hukkuvan hakemisessa ollut sitä ennen eikä sen jälkeen mitään ongelmaa. Toivottavasti tämäkin oli vain jokin kummallinen kertamunaus. Loput liikkeet Helvi suoritti oikein hienosti, esineen viennissä minä käytin varmuuden vuoksi pari ylimääräistä käskyä (mutta vienti meni silti parhailla pisteillä mitä tähän mennessä) ja yhden metrin Helvikin meni maalista ohitse oman veneen hinauksessa. Jasu on videoinut Helvin hukkuvan pelastuksen ja minä filmasin Pekun suoritukset, joista tässä hukkuvan pelastus:

http://www.youtube.com/watch?v=adxE6gjtC3M&feature=em-share_video_user

https://www.youtube.com/watch?v=o8aLr_S7XtU

Fyssari kävi perjantaina hieromassa Pekun ja hyvä oli edelleen, toisessa takajalassa eteenpäin taivuttamisessa vähän kireyttä, mutta selässä ei lihasjumeja.