Vaikka tänä vuonna Helviä ei juuri ole kehissä näkynyt, niin perinteitä kunnioittaen osallistuimme Kennelliiton tittelinäyttelyihin messukeskuksessa - Helvi nimittäin on osallistunut joka vuosi ainakin yhtenä päivänä vaihtelevalla menestyksellä. Tänä vuonna tuloksina kaksi sileää eriä varsin tiukoilta tuomareilta, joten tyytyväinen saa olla, kun "koirakin on nuoruuden eleganssistaan muuttunut maatalon emännäksi" (tuomarin sanoja harjoitusarvostelijalle lainatakseni). Lauantaina tuomarina toimi Irina Poletaeva, jonka arvostelu kuului seuraavalla tavalla: Strong, powerful. Could be shown in better physical condition. Could have a bit bigger head for such a powerful body. Scissors bite. Good neck, soft back. Could have better croup. Chest broad and deep. Excellent angulations and sidemovements. Could have less ticking.

Sunnuntaina lansut tuomaroi pitkästä aikaa Taina Nygård, joka arvosteli Helvin näin: Hyvin vankkarakenteinen narttu, jolla vielä riittävät mittasuhteet. Voimakas kuono-osa. Turhan suuret & avoimet silmät. Hyvä huulipigmentti. Erinomainen raajaluusto. Eturinta saisi olla täyteläisempi & olkavarsi viistompi. Erinomaiset takaraajojen kulmaukset. Liikkuu sujuvasti sivulta. Hyvässä lihaskunnossa, mutta selkä hieman hyllyy. Oli todella mukavaa rupatella tuttujen kanssa ja katsella lansuja.

Muutama viikko sitten pakkasimme Jaana V:n kanssa auton täyteen koiria ja veimme ne yhdistyksen tuomarikollegioon harjoituskappaleiksi. Näyttökoetta suoritti kolme tuomarikokelasta, joista kaksi läpäisi ja sai arvosteluoikeudet landseereille. Ei voi taas muuta kuin kehua porukkamme aktiivisuutta, sillä osallistuneista koirista 5/8 oli täältä meidän vepeporukastamme. Jopa Peku tarvittiin näytille, kun ei nuorempia löytynyt... No Pekuhan oli vaan mielissään ja jopa käyttäytyi kauniisti vieraan handlerin kanssa. Muuta aktiviteettia on ollut tokon ja haun parissa.