Kahdeksan vuotta sitten syntyi Liettuassa pentue, josta minä bongasin itselleni koiran ja voi minkälaisen koiran olenkaan saanut! Täynnä rakkautta ja syvää kiintymystä <3 

15419762_10209873726258290_3804205988598

Kahdeksan kertaa olen jo koiran messukeskuksen Voittaja-näyttelyihin vienyt ja sinne tie vei tänäkin vuonna. Tällä kertaa kyseessä oli Helvin viimeinen esiintyminen valioluokassa ja Hildan debyytti näyttelyrintamalla ylipäänsä. Tytöt olivat kehissä vuoropäivinä, koska pentunäyttely oli eri paikassa varsinaisen rotukehän kanssa eikä ilmoittautumishetkellä tiennyt, vaikka aikataulut olisivat päällekkäin... Ja arastelin vähän myös Hildan käyttäytymistä ekakertalaisena messukeskuksen suurissa ympyröissä tuhansien koirien ja ihmisten keskellä. Tämä huoli oli aivan turha, Hilda oli kuin kala vedessä ja kaikki sujui erinomaisesti! Tuomarina oli Ville Meronen, joka ei ole landseer-tuomari, mutta kuulin, että aikoo "erikoistua" rotuumme jossain vaiheessa. Ihan paikkansa pitävän arvostelun mielestäni Hilda sai: 8 kk. Hyvin tasapainoinen lupaava narttupentu. Hyvä pää, kuono tarvitsee vielä aikaa. Lupaava eturinta ja rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Lupaava karva. Hyvä häntä. Purentahampaat OK. Tasapainoiset vielä pentumaiset liikkeet. Iloinen häntä. Avoin luonne. PEK1 KP ROP-pentu ja hyvät palkinnot, kun ruusukkeiden ja pokaalin lisäksi sai Royal Canin -maistiaisherkkuja muutaman pussin ja lahjakortin 4 kg ruokasäkkiin. Näyttelypuuhien lisäksi kävin ostamassa Hildalle valopannan. Se jää jossain vaiheessa pieneksi, mutta yksinkertaisesti kyllästyin vilkkuvalo-virityksiin kahden epäonnistuneen ostoksen jälkeen (kosketushäiriö aiheutti molemmissa malleissa valon sammumisen sen heiluessa...) Kävimme toki myös Kennelliiton hienoja taustoja vasten poseeraamassa ja Miia otti kuvan: 

15391404_10209823729008390_7676880889607

Helvin vuoro oli sunnuntaina ja erkkarissa v. 2014 tuomaroinut Jari Laakso saneli arvostelun, jonka ensimmäinen ja viimeinen lause ovat minulle ne kaikkein sykähdyttävimmät: Lähes veteraani iältään, mutta ei ulkonäöltään. Hyvä rungon tilavuus. Tasapainoiset kulmaukset. Eturinta voisi olla hieman täydempi. Hyvä ylälinja. Hyvä kallo, riittävä otsapenger. Terveet tasapainoiset liikkeet. VAL ERI4 SA. Kuvan sain Liina Lehtoselta:

P1040497.jpg

Olemme me sitten viime päivityksen käyneet myös TOKO-temppuja tekemässä Lappeenrannassa. Jos seuraavan kokeen tavoitteeksi asettaisi, ettei nollia löytyisi enää arvostelukaavakkeesta?! Nyt niitä oli vielä kolme. Paikkamakuu 9, seuraaminen 7, jäävät liikkeet 6,5, luoksetulo 0, ruutu 0, ohjattu nouto 8, tunnari 8, kaukot 0, metallihyppynouto 10 ja kokonaisvaikutus 7.