Haku jatkui joulutauon jälkeen ja osallistuin molempien koirien kanssa treeneihin. Treenit keskittyivät ilmaisun harjoittelemiseen, Pekulle luonteva ilmaisu on haukku ja Helvistä aletaan kouluttaa rullakoiraa. Pekulla oli viisi maalimiestä isossa ringissä, jotka vuorotellen kutsuivat koiraa ja sitten pyysivät haukkumaan. Hyvän, vähintään kolmen haukun sarjan jälkeen Peku sai palkan kultakin maalimieheltä. Viimeiseksi Pekulle tehtiin peräänlähtö, missä maalimies meni rakennuksen nurkan taakse ja lähetin Pekun sinne. Peku kävi maalimiehen luona, mutta palasi takaisin päin haistelemaan jotain jälkiä. Sitten maalimies kutsui Pekua ja haukutti hieman, josta palkkasi lelun kanssa.

Helville otettiin ensin makkararinkiä ja sitten muutama ilmaisuharjoitus. Rullan virkaa teki letkun pätkä ja maalimies meni noin 10 metrin päähän koirasta kyykkyyn pitäen "rullaa" kädessään ojennettuna sivulla. Helvi meni innoissaan maalimiehen luokse, mutta kun se ei heti hoksannut ottaa rullaa, niin maalimies yritti alkaa leikittää Helviä rullan kanssa vetämällä sitä maata pitkin. Tämä sai Helvin vaan hössäämään maalimiehen ympärillä, joten päädyimme siihen, että maalimies vaan rauhallisesti ojentaa rullan Helvin suuhun. Sitten meni paremmin ja Helvi toi rullan minulle, jolloin kytkin koiran ja menimme yhdessä "näytölle" maalimiehen luokse. Silloin Helvi sai maalimieheltä palkan. Pitkä mutta mielenkiintoinen tie varmasti edessä Helvin opettamisessa rullakoiraksi

Olin viikonloppuna Helvin kanssa tokossa, harjoittelun aiheina hyppy, liikkeestä maahanmeno ja luoksepäästävyys. Nyt osasin sanoa kouluttajalle luoksepäästävyydessä, että tulee vaan meidän eteen seisomaan eikä kiinnitä mitään huomiota vielä koiraan. Se menikin hyvin, Helvi pysyi istumassa ja oli hiljaa. Myös liikkeestä maahanmeno meni tällä kertaa ihan hyvin, olenkin harjoitellut sitä jonkun kerran kotona. Hyppyä sen sijaan emme ole harjoitelleet ja hyppy-käsky ei ole Helvillä hanskassa. Vähän se ihmetteli että mitäs tässä pitikään tehdä, mutta apujen kanssa saatiin pari onnistunutta toistoa. Itse hyppääminen vaikuttaisi olevan Helville ihan mieluisaa (toisin kuin Pekulle, joka ei millään viitsisi hypätä) ja Helvin tekniikka on hyvä. Eiköhän se siitä, kun pääsisi harjoittelemaan useammin.

Raksa-kuulumisia sen verran, että muutamassa huoneessa on katto ja yhdessä lattia. Kylppärin kaakelointi pitäisi toteutua tällä viikolla kuin myös kiinteiden komeroiden kasaus. Ehkä pääsemme jo kiinnittelemään kodinhoitohuoneen yläkaappeja.

R.I.P. Else Elisabet Koski 1.7.1918 - 20.1.2011, mamma nukkui pois sairastettuaan noin puolen vuoden ajan.