TOKO-koe päättyi osaltamme keskeytykseen. Liikejärjestys oli sekoitettu eli luoksepäästävyyden toteamisen jälkeen mentiin suoraan yksilösuorituksiin ja paikalla makaaminen olisi ollut viimeisenä. Seuraamisella aloitettiin ja jostain käsittämättömän ärsyttävästä syystä minua alkoi jännittää siinä samassa, kun astuin kehään! Seuraamisessa Helvi jätätti normaalikäynnin osuuksilla, mutta onneksi niitä ei ollut paljoa ja vastapainoksi juoksu, hidas, käännökset niissä, askelsiirtymät ja peruutus menivät hyvin. Tuomari antoi arvosanaksi 8 ja kehui vielä, että erittäin hyvä peruutusosuus ja silmiä hivelevän kaunista seuraamista juoksuosuuksissa. Sitten alkoi vaikeudet: Helvi ei lähtenyt ruutuun kuin vasta kolmannella käskyllä eli se nollautui jo siinä. Ruudussa Helvi ei mennyt maahan, vaan haukkui. Kutsuin koiran sieltä pois ja haukkuminen jatkui vaan seuraavaan suorituspaikkaan siirryttäessä. Tässä vaiheessa tuomari jo toivoi, että koira rauhoittuisi ja hiljenisi, ettei hän joudu sulkemaan sitä kokeesta. Ohjattu nouto olisi ollut seuraavaksi, mutta Helvi vaan haukkui sen seuruutusosuuden, jolloin päätin itse keskeyttää kokeen. Vähän pelkäsinkin, että näin voi käydä, kun Helvi oli koetta edeltävät treenit harrastanut tuota haukkumista aika tavalla. No, ei auta kuin panostaa nyt nimenomaan siihen, että koira pitää turpansa kiinni.

Peku sai fyssarin käsittelyn viikko sitten ja lihasjumia olikin taas oikeassa rintalihaksessa ja hauiksessa, selän lihaksissa oikealla lannerangan kohdilla ja vasemmalla rintarangan keskiosalla sekä oikean lonkan tukilihaksissa. Leikatun jalan nivelen liikkuvuus oli riittävä normaaliin liikkeeseen sekä lähes symmetrinen oikeaan jalkaan verrattuna. Takajalkojen reisilihasten ympärysmitassa enää 1 cm erotus, mutta pohjelihaksessa tunnustellen hieman suurempi puoliero oikean takajalan lihaksen ollessa vahvempi. Seisten painonsiirrot leikatulle jalalle onnistuvat, kuitenkin hieman varovaisuutta edelleen. Liikkeessä jalka on vahvasti käytössä, eikä selkeää ontumaa 1,5/5, mutta hitaassa käynnissä enemmän kevitystä. Painopisteen symmetrisyys seisten on parantunut, nyt vasen 45%/oikea 55%.  

Saimme jumppaohjeita edelleen; lenkin lomassa pätkiä hidasta käyntiä kinnerkorkeassa heinikossa, varvikossa, hangessa tms. jossa Peku keskittyy jalkojen nosteluun yksi kerrallaan - tämän voi toteuttaa myös "rengasjumppana" kun Tommi laittoi pihalle vanhoja autonrenkaita. Kahdeksikon kulkua polven sivuttaisten tukilihasten vahvistamiseksi ja seuraamista vasemmalla ja käännöksiä, joissa takapään käyttö korostuisi. Lisäksi edelleen tukilihasten aktivaatiota etujalat rapulla takaosasta "tönien" ja istumista niin että ensin pari askelta peruuttamalla taaksepäin, sitten lähes istuvaan asentoon, mutta saman tien muutama askel eteenpäin - vastaa aika tavalla ihmisten kyykkytreeniä. Peku tykkää onneksi näistä meidän jumppatuokioistamme, silloinhan saa herkkuja palkaksi :)

Enpä olisi viime sunnuntaina Landseeryhdistyksen kokoukseen lähtiessäni arvannut, että kokouksen päätyttyä minut olisi valittu yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2016. En ollut asettunut ehdolle eikä suoraan sanottuna tullut mieleenkään, että moinen tehtävä kohdalleni osuisi, mutta halukkaita ei ollut yhtäkään (!) joten kai se sitten on vähän niin kuin varapuheenjohtajan homma sitten. Onneksi minulle luvattiin apuja Landseer-lehden kanssa, muutoin voisi kyllä käydä liian raskaaksi, kun ei näitä yhdistysasioita kuitenkaan leipätyökseen tee. Yritän parhaani ja onneksi on monia hyviä tiimiläisiä ympärillä.