Osallistuttiin taas Haminassa olleeseen TOKO-kokeeseen hienoin tuloksin: 181,5 p. ALO-1 ja sitä myöten koulutustunnus TK1

 

Sää oli koirille suosiollisempi kuin viime keskiviikkona, nyt oli pilvistä ja lämpötila alle 15 astetta. Kuosmasen Timppa otti kuvan Helvin hypystä:

Luoksepäästävyys 10, paikalla makaamisesta 9 koska koira haukahti kun annoin maahan-käskyn. Seuraaminen kytkettynä meni hyvin (9), samoin vapaana seuraaminen paitsi vasemmalle käännös, jossa vähän törmättiin kun Helvi ei ehtinyt reagoida käännökseeni (8,5)... Liikkeestä maahanmeno ihannesuorituksen mukainen, arvosana 10. Tuomari Tommi Varis oli tarkka perusasentojen kanssa ja Helvi teki ne vähän huolimattomasti. Niinpä pistemenetyksiä ainakin 0,5 p per huono perusasento. Luoksetulossa ilmeisesti perusasento vei enemmänkin pisteitä, kun siitä 8,5 enkä muista että olisi muuta huomautettavaa ollut; Helvi tuli käskystä ja reippaasti laukassa, mutta vinoon sivulle. Liikkeestä seisomisessa tuomari sanoi, että Helvi hieman asetteli jalkojaan tasapainoiseen seisomiseen ja ehkä siinäkin perusasento ei ollut aivan täydellinen, pisteitä seisomisesta 9,5. Estehyppy meni parhaiten tähän mennessä (9,5) ei siinä muuta huomautettavaa ollut kuin perusasento lopuksi. Kokonaisvaikutus oli 9 arvoinen. Sitten jos kesän aikana vähän alkaisi pohjustamaan avoimen luokan juttuja ja syksyllä jatketaan taas ryhmässä harjoittelua.

BH-kurssia oli eilen viimeinen kerta. Mölli-BH on kahden viikon kuluttua ja sen jälkeen katsotaan sitten, paljonko tarvitsee vielä treeniä ennen kokeeseen osallistumista... Eilen otettiin jättävät liikkeet ja toinen koira aina paikkamakuussa. Jännitti miten Helvi reagoi paikalla maatessaan, kun toinen koira kutsutaan luokse, mutta eipä se sitten reagoinut mitenkään. Kurssilla on harjoiteltu kaikkia kokeeseen kuuluvia osia, mutta ei koko kaaviota. Sehän siinä juuri vaikeaa on, että suoritukset kestävät ja ilman palkkaa pitää vire pysyä yllä suhteellisen pitkän aikaa.