VEPE-leirille matkusti kanssani ainoastaan Helvi, koska Hildalla alkoi juoksu. Olisi voinut vähän pidempi väli olla, sillä ensimmäisestä juoksusta oli 6 kk aikaa ja Hilda oli nimenomaan se, joka olisi tarvinut treeniä vieraissa ympyröissä. Helvin kanssa keskityin enemmän mukavaan yhdessä tekemiseen ja kyllähän se nautti, kun sai päteä ja paljon hyviä herkkuja palkaksi :) Muutenkin leirillä oli taas todella, todella mukavaa, osallistuisin varmaan ilman koiraakin!

Heinäkuun lopulla kävimme Helsingissä näyttelyssä - mainitsemisen arvoista, että Tommi lähti mukaan - ja tuomarina toimi Kennelliiton hallituksen nykyinen puheenjohtaja Harri Lehkonen. Minun mielestäni Hilda esiintyi ihan hyvin, mutta arvostelu alkoi lauseella "Tottumattomasti esiintyvä nuori narttu." Jatko kuului näin: Oikean muotoinen pää, vaaleat silmät häiritsevät, hyvät kulmaukset. Oikean laatuinen turkki, hieman lyhyt taka-askel, jyrkkyyttä lantiossa, selkä saisi olla jäntevämpi liikkeessä. Laatuarvosteluksi tuli H. Helvin paperissa luki: Hyvin säilynyt veteraani, hyvä pää, erittäin vahva runko, tasapainoiset kulmaukset. Turkki ei parhaassa vaiheessa, oikea-asentoinen häntä, hyvät terveet liikkeet, esiintyy reippaasti. Helvi oli ROP-VET ja PN3.

Näyttelypaikalta ajoimme Mellunmäkeen, jonne jätimme auton ja menimme metrolla Helsingin keskustaan. Koirien ensimmäinen metroajelu ei aiheuttanut mitään erityisiä reaktioita, kuten ei lautalla matkustaminen Suomenlinnaankaan. Ahdasta oli, mutta kukaan ei tuntunut panevan pahakseen ja yritin toki sulloa koirat mahdollisimman pieneen tilaan. Suomenlinnassa kävelimme saaret läpi ja koirat keräsivät paljon huomiota niin koti- kuin ulkomaisilta turisteilta. Useimmat kysyivät luvan silittää koiria, mutta oli niitäkin, jotka vain tulivat rapsuttelemaan tai ohimennessään sipaisivat - onneksi on niin ihmisystävälliset koirat, ettei tarvitse hetkeäkään olla huolissaan niiden reagoinnista tuollaisissa tilanteissa. Erityisen suosittua ulkomaisten turistien joukossa oli se, että he olivat samassa kuvassa koirien kanssa. Ei aivan sellainen päivä, kuin olin kuvitellut, mutta oikein hyvää PR:ää rodulle saimme aikaiseksi :) 

20170729_215426.jpg