Kuudes VEPE-leirini on takana. Erilainen sikäli, että ensimmäistä kertaa Peku ei ollut mukana. Se stressaa turhan paljon tuollaisissa tilanteissa eikä leirillä oikeastaan ole Pekulle enää mitään annettavaa. Helvi ja Sulo oli siis pakattuna tavaroiden kanssa autoon kun Miian kanssa perjantaina lähdimme matkaan. Ohjelmassa oli Landseeryhdistyksen järjestämä iltakoe, johon Sulo sai juuri perjantaina peruutuspaikan - Miialle tuplasti jännitettävää, kun hän oli lisäksi Helvin apuohjaajana. Keli oli hyvä, ei tuullut yhtään eikä maalilinjan ohituksia tullut vissiin millekään koiralle. Hyppy meni Helviltä täysillä pisteillä, ekalla kutsulla lähti ja ui maaliin, ohessa kuva hypystä (kuvat Jaana Vikman)

Esineen vienti meni myös täysillä pisteillä, Miia lähetti ja minä vastaanotin. Siinä ei mitään ongelmaa pieleen menneestä viimeisestä treenistä huolimatta.

Veneen haussa Miia lähetti, minä olin veneessä. Helvi tuli hyvin veneelle ja otti köyden, lähti takaisin rantaan, mutta matkalla taas mupelsi köyttä jotenkin suussaan ja loppujen lopuksi päästi irti köydestä metrin ennen maalia. Siitä 2 virhepistettä. Kuvassa Helvillä on vielä köysi hyvin suussa...

Hukkuvan pelastamisesta ei ole kuvaa, koska Helvi ei hakenut hukkuvaa! Olin ihan pallo hukassa, koska en tosiaan odottanut, että siinä olisi jotain ongelmaa. Helvi lähtikin vauhdilla, mutta melkein siinä kun alkoi uimaan, niin heti kääntyi takaisin. Tuli rantaan pällistelemään, kävi tuomarin jaloissa pyörähtämässä eikä lähtenyt, vaikka yritin käskyttää jotain "tuo" "hakee" "ukko" jne. Niin pisteiksi sitten jäi 73 ja tulos ALO-3. Aina voi tulla yllätyksiä!

Leirillä sitten aloitimme lauantaina suoraan edellisillan ongelmasta eli hukkuva-rastilta. Otin alokasluokan hukkuvan ja se meni taas ihan nappiin. Ei pysty tietämään miksei onnistunut kokeessa. Toisella kierroksella otin AVO-hukkuvan. Helvi ei hypännyt ensimmäisellä käskylläkään kun hukkuva putosi, lähti toisesta käskystä ja otti hukkuvan matkaan kun hukkuva kutsui koiraa. Otimme liikkeen uudestaan heti perään ja koira teki nyt kaiken ihan OK, lähti ilman käskyä kun hukkuva tipahti veneestä ja toi rantaan. Ensimmäisellä kerralla Helvi siis ei tiennyt oikein mitä piti tehdä, mutta oppi jo toiseen kertaan mennessä. Emme ole tätä treenanneet omissa harjoituksissa. Helvillä ei ole sellaista tulenpalavaa intoa hukkuvaa kohtaan kuin Pekulla, mutta kyllä silläkin pelastusvaistoa sanoisin olevan. Toisena rastina ohjelmassa oli vienti. Tein niin, että Helvi lähti ensin ainoastaan hakemaan namipurkin, toisella kerralla vei pelastusliivit ja kolmannella kerralla taas haki vaan namipurkin. Matkat olivat lyhyitä ja yritän kasvattaa koiran intoa mennä veneelle. Helvi vei pelastusliivit ihan hyvin, pienen poukkoamisen oikealle se teki ennen kuin lähti etenemään venettä kohti. Toisella kierroksella Helvi vei poijun, sama kiepsahdus mutta sitten lähti viemään. Helvillä ei ole ongelmia esineiden kantamisen/pitämisen kanssa, se kantaa vähän kaikenlaista tavaraa ihan mielellään. Pitää vaan saada se veneelle meneminen todella kivaksi ja kannattavaksi puuhaksi.

Sunnuntaille jäi veneiden hinaukset. Ensin olimme rastilla, jossa treenailimme kahden veneen hinausta. Ensin otin alokasluokan veneen noudon ja kokeilimme niin, että minä lähetän ja vieras on veneessä. Helvi ei lähtenyt tikkana, piti kutsua ja heiluttaa köyttä. Pieni varautuneisuus aiheuttanee tämän ettei lähde varmasti, vaikka köydestä Helvi tykkää kyllä. Avoimen luokan kahden veneen liike sujui hyvin, Helvi odotti yksin veneessä ihan levollisena ja otti toisen veneen matkaan ilman mitään ongelmia. Viimeisellä rastilla kokeilimme oman veneen hinausta. Jouduin heittämään köyden toisen kerran, ennen kuin Helvi hyppäsi veneestä, sitten se kääntyi minua katselemaan ja annoin sen miettiä mitä tehdä. Hoksottimet pelasivat ja se lähti viemään venettä rantaan. Siellä sitten vedin sen kanssa hinausköyttä, pitäisi muistaa omissa treeneissäkin tehdä sitä jos se vahvistaisi veneen vetämistä loppuun saakka. Näin väsyneinä mutta onnellisina suuntasimme kotiin.

Eilen olin taas rannassa, Helvi piti huilipäivää ja Peku pääsi vetämään kolme kierrosta. Aloitin oman veneen hinauksella, ihan hyvin meni. Pekun kanssa ongelma on siinä, että on hemmetin vaikeaa pitää aloillaan koiraa, joka janoaa köyden perään, niin että minun on vaikeaa sitä heittää ja samalla pitää Peku niin, ettei se ota varaslähtöä. Toisella kierroksella otin esineen viennin poijun kanssa ja se meni tosi hyvin! Palkkana veneestä Peku saa lelun (löysän dummyn, jota on ihana pureskella) nytkin Peku näki, että lelu meni veneeseen ja pitäisi muistaa seuraavalla kerralla laittaa palkka sinne niin, ettei koira näe. Kolmannella kierroksella kokeilimme toista kertaa Pekun elämän aikana rannan suuntaista vientiä. Ensimmäinen kerta oli viime vuoden leirillä ja siellä Peku toi esineen minulle. Nyt lähetin sen viemään vieraalle, tarvi se kaksi lähetyskäskyä ja kaksi kutsua vastaanottajalta, mutta yllättävän hyvin meni. Tekisi vaan se avoimen luokan viennin kokeessa, kun tekee sen nykyään varsin hyvällä onnistumisprosentilla treeneissäkin.