Pääsin Hildan kanssa yhden kerran tälle vuodelle MEJÄ-kokeeseen Kouvolaan ja onneksi sain tuoda oman jäljentekoparin, koska olin ihan zombina Helvin kuoleman takia. Tommi lähti siis kanssani samoilemaan muutamaksi tunniksi metsään. Sekin sopi minulle oikein hyvin, että kokeessa oli erikoisjärjestelyjä koronan takia eli oman suorituksen (jäljen ajo, opastus, purkaminen) jälkeen sai poistua paikalta ja pöytäkirja tuli postissa myöhemmin. 

Hilda sinällään ajoi jälkeä hyvin, mutta kun se hukkasi jäljen jokaisessa kulmassa, tarkoitti se myös kolmea hukkaa eli ei tulosta kokeesta. Ensimmäisessä kulmassa oli katkos, jonka Hilda vielä joten kuten selvitti ja löysi jäljen jatkon, mutta jostain syystä lähti rinteessä menevältä jäljeltä pois rinteen alle palaamatta ajoissa jäljelle. Huomasin kyllä aina kulmissa, milloin se kadotti jäljen ja yritin kehoituksilla saada sitä palaamaan jäljelle, mutta ei se auttanut. Jatkoimme kuitenkin harjoitellen loppuun. 

Koeselostus Hildan suorituksesta on tällainen: Alkumakuu tutkitaan ja kehuen matkaan. Alkaa rauhallinen, tarkka ja hyvin etenevä jäljestys, jossa käytetään maa- sekä ilmavainua. Makaukset merkataan kaikki, tosin hieman liian pikaisesti. Kulmista 1. jolla katko: laajalla taustatarkistuksella uudelle osuudelle. Pian ajaudutaan jäljen sivuun josta ei palata: 1. hukka. Muut kulmat aiheuttavat tänään haasteita: 2. ja 3. kulmalta matka jatkuu kulman yli hukkaan asti, ja koe keskeytyy. Harjoitellen kaadolle, jonka nuuski innokkaasti. 

Päivi Lukkarin ottama kuva laukauksensietotestistä

Hilda%20paukkutestiss%C3%A4.jpg

Iloa päiviini ovat tuoneet pennut, joiden kuvia, videoita ja kuulumisia vaihdamme pentujen omassa Facebook-ryhmässä. Ryhmän lisäksi olen nähnyt muutamia pentuja ihan livenä, eniten tietysti lähimpänä asuvaa Hansua. Syyskuun lopussa olimme koirien kanssa mökillä uimapuuhissa.

uimassa2.jpg

uimassa1.jpg

uimassa3.jpg

Lokakuun alussa meillä kävi kotkalainen pariskunta tutustumassa landseer-rotuun ja Hertta pääsi leikkimään heidän nuoren labradorinnoutajansa kanssa: https://youtu.be/JRmA2x-EgJY

Lokakuun alussa kävin myös tottelevaisuuskokeessa Hildan kanssa Hyvinkäällä ja nyt kokonaisuus onnistui tarpeeksi hyvin, jotta saimme ykköstuloksen :) Paikalla istumisesta minuutin ajan tuomari nipisti puoli pistettä pois, koska Hilda nuuhki hetken maata. Yksilösuoritusten ensimmäisenä liikkeenä oli estehyppy, josta 10 pistettä. Seuraavaksi oli vuorossa noutaminen, josta 7 noutokapulan mälväämisen takia ja ehkä siinä oli joku muukin huonous palautuksessa, en muista enää. Kauko-ohjaus meni hyvin ja arvosana 10. Luoksetulossa taisi olla hieman vino loppuasento, eli 9,5 tuomarilta. Liikkeestä istuminen meni nollille, koska Hilda seisoi. Harmi, mutta jos joku liike pitää nollata, niin olkoon tämä, kun sen kerroin on pienin ;) Olemme harjoitelleet seisomista niin paljon viimeemmäksi, että jos ei ihan täysillä keskity kuuntelemaan ohjeita, arpoo varmasti asennoksi seisomisen.

Seuraamisesta Hilda sai 9. Olen ollut huomaavinani, että seuraamisesta on todella vaikeaa saada täyttä 10, mutta yritän itse vielä parantaa tätä, koska Hildan seuraaminen on selvästi huonontunut siitä, mitä se on parhaimmillaan ollut. Ruutu-liike eli lähettäminen määrätylle paikalle ja maahanmeno meni tosi hyvin, arvosana 10. Sen jälkeen toinen paljon harjoittelemamme liike eli merkin kiertäminen, josta nyt 9 ja joku vinous taisi siinäkin olla loppuasennossa, mikä vei pisteen pois. Viimeiseksi jännittävä liikkeestä seisominen, jonka siis Hilda on pari kertaa ihan nollannut. Nyt se onnistui sentään 9 arvoisesti. Kokonaisvaikutuksesta saimme 9 ja yhteensä pisteitä tuli 274, jolla sijoituimme myös luokassa toiseksi. 

Hyvink%C3%A4%C3%A4.jpg

Olin jo aiemmin sopinut treffit Röllin porukoiden kanssa ja kun huomasin, miten lähellä Kantin kotia oltiin, niin soitin Kaisalle ja hänelle sattui sopimaan, että menimme kaikki heille pentutreffeille. Hertta ja Kantti ehtivät leikkiä hetken aikaa kahdestaan ennen Röllin saapumista, niin nähtävillä oli pientä "kolmas pyörä" -ilmiötä aluksi ja tytöt jahtasivat vähän Rölli-parkaa :D Nopeasti tilanne kuitenkin tasoittui ja kolmella pennulla näytti olevan oikein kivaa keskenään. Kuvat otti Kaisa Heikkerö:

Erkyl%C3%A41.jpg

Erkyl%C3%A42.jpg

Erkyl%C3%A43.jpg

Erkyl%C3%A44.jpg

Erkyl%C3%A45.jpg

Erkyl%C3%A46.jpg

Erkyl%C3%A47.jpg