Ei ollutkaan niin suuri, kuin olisin toivonut ja odottanut. Landseeryhdistys, Bernhardinkoirat ja Bullmastiffit & Mastiffit järjestivät yhteistyössä kasvattajapäivien nimellä kulkeneen viikonlopun Himoksella. Lansuihmisiä oli noin reilu kourallinen... Lauantaina ohjelmassa oli kolme erittäin mielenkiintoista ja antoisaa luentoa: Möhkökoiran tottelevaisuuskoulutuksesta ajatuksiaan ja kokemuksiaan jakoi TOKO:n voittajaluokassa bernhardilaisensa kanssa kilpaileva Henna Jyrinki, ruokinnasta meitä valisti hieman genetiikkaa sivuten Olli Wuorimaa ja koiran luonteesta ja käyttäytymisestä kertoili luonnetestituomari Pekka Orava. Illalla vietettiin iltaa; yhteinen illallinen ravintolassa ja jatkot mökillä. Virkeänä sunnuntaina hallituksen kokoukseen ja sen jälkeen seurasin jalostustarkastuksia, joita tehtiin kokonaiset neljä kappaletta. Hei haloo, porukka vinkuu, että pitäisi järjestää sitä ja tätä ja tuota ja Aivan Varmasti Osallistuisin Jos Järjestettäisiin - mutta kun totuuden hetki koittaa ja pitäisi ilmoittautua tms. niin viuh, kato käy. Himokselta kotiin palattuani huomasin, että Helvillä on lohjennut palanen poskihampaasta. Käytin Rölli-kissan ja Helvin rokotuksilla ja näytin samalla koiran hammasta, niin eläinlääkäri oli sitä mieltä, ettei sille tarvitse mitään tehdä. Tarkkailen, alkaako siihen muodostua vaikkapa hammaskiveä helpommin. Käytin Helvin myös puntarissa ja painoa oli sen samat 51 kg, jonka Helvi on painanut koko aikuisikänsä.

VEPE jäi tauolle ja TOKO palasi Helvin opintosuunnitelmaan. Muutamat yhteistreenit takana ja voisin sanoa, että Helvi osaa avoimen luokan liikkeet ihan OK. Hyvänä päivänä tekee kaiken erinomaisesti, huonona taas... No tekee, mutta epäpuhtaasti ja ei-niin-optimaalisella vireellä. Olinpa pitkästä, pitkästä aikaa jäljestämässä koirien kanssa tuossa toissa viikonloppuna lansuporukan kanssa. Pekulle jäljestys on virikettä vailla kilpailutavoitteita, Helvin kanssa olisi haaveena joskus osallistua PEJÄ-kokeeseen. Peku jäljesti tavanomaiseen tyyliinsä hyvin, mutta hieman liian innokkaasti, jolloin tarkkuus kärsii. Helvillä itse jäljestys hyvä, mutta jäljen nostamista ja esineilmaisun harjoituksia olisi tehtävä. Kyllähän Helvi tälläkin kertaa löysi jäljen janalta, mutta täytyyhän sitä tehdä tutummaksi ja rutiininomaisemmaksi. Samoin ilmaisu tapahtuu kyllä, mutta tykkäisin, että olisi rauhallisempi eikä kiirehtisi seisahduttuaan takaisin jäljestämään. Lisäksi opeteltava harhat ja jäljentekijän ilmaiseminen, että onhan tuota työsarkaa siinäkin.

Helvi teki debyyttinsä rapsutuskoirana Tavastilan kyläyhdistyksen tapahtumassa, jossa Kaakon Käyttökoirat olivat esittelemässä pelastuskoiratoimintaa. Hieman jännitti, kun Helvi ei ole tottunut lapsiin ja on vähän riehakas luonne, mutta hyvin meni ja neiti nautti saamastaan huomiosta ja silityksestä silminnähden. Tässä pari kuvaa tapahtumasta, kuvaajana Sanni Sakki:

Rapsutuskoirana%20Tavastilassa%202013-noRapsutuskoirana%20Tavastilassa%202013_3-