Eilen aamuvarhaisella kotoa startatessani ajattelin, että kyllä ihminen on hullu, kun tällaista jännitystä ja aikaisia lähtöjä vapaaehtoisesti taakakseen ottaa. Suuntasin Helvin kanssa Imatralle BH-kokeeseen. Suoritusnumeromme oli 5/10 ja parina meillä oli sileäkarvainen noutajauros. Kenttä oli tosi pieni, jopa pienempi kuin treenikenttä Simonkadulla Haminassa. Juuri ja juuri sai 50 askeleen pitkän suoran tehtyä ja maahanmeno + luoksetulo -liikkeessä, kun se jatketaan istumisliikkeestä, ei pystynyt kentän puolella pysyäkseen ottamaan kuin noin 25 askelta. Paalut paikallaoloon oli sijoitettu kentän oikeaan reunaan eli pitkän suoran menosuunnasta katsottuna oikealle ja välimatka kaaviota suorittavaan koirakkoon oli sangen lyhyt kentän kapeudesta johtuen. Välimatka omaan koiraan oli sitten pidempi kuin 30 askelta, koska ohjaajia ohjeistettiin jäämään sorakasan eteen seisomaan. Keli oli sateinen ja tosi kolea, hiekkakentälle oli kertynyt lätäköitä. Henkilöryhmä oli sijoitettu toimitsijoiden autojen viereen lähelle kentän reunaa, henkilöryhmästä poistumisessa käytiin kääntymässä pöpelikön puolella. Yleisö oli ihan lähellä siinä kohdin, missä tehtiin toinen käännös oikealle eli lähdetään tekemään J-mutkaa.  Eli vähän ahdasta, mutta sopu sijaa antaa.

Helvi aloitti kaavion suorittamisella. Seuraamiset kytkettynä sekä vapaana menivät ihan hyvin. Tuomari sanoi, että paikoitellen todella upean näköistä seuraamista, mutta välillä kontakti tipahti ja koira unohtui omiin ajatuksiinsa, piti kuitenkin koko ajan paikkansa. Henkilöryhmässä Helvi seurasi yllättävän hyvin, ihan nopeasti kohdalla ollessaan nuuskaisi jotakin henkilöistä. Henkilöryhmässä seuraamista jännitin eniten etukäteen, kun ihmiset vaan on Helvin mielestä niiiin kivoja... Istumisliike meni normaaliin tapaan hyvin. Maahanmeno + luoksetulo muuten hyvin, mutta valmistelevan osuuden seuraamisessa Helvi vähän jätätti. Ja kun en ole vielä opettanut luoksetulossa tulemaan eteen istumaan, niin siitä tuli huomautus, että koira tulee suoraan sivulle. Mutta tuomari tykkäsi, että oli mukavan ripeä luoksetulo. Paikallaolossa ei mitään huomauttamista. Tottelevaisuusosuus hyväksytty!

Kaupunkiosuuteen ajelimme Imatran keskustaan. Siellä oli ne koeohjeessa vaaditut kävelyt henkilöryhmässä, pyöräilijöiden kohtaamiset, lenkkeilijöiden kohtaamiset, autoilijan kohtaaminen, ohittavan koiran kohtaaminen ja yksinolo koiran ja ihmisten ohittaessa. Tuomari ei vaatinut seuraamista, vaan vapaampaa kävelyä sai tehdä. Helvi suhtautui oikein rauhallisesti kaikkeen. Yksinolo oli kuulemma ihannesuorituksen mukainen, Helvi oli istunut toisella lonkallaan eikä mitenkään noteerannut ohittavaa collieta. Kaupunkiosuus ja siten koko käyttäytymiskoe hyväksytty!