Sen verran voisin vielä viime vuoteen vilkaista, että kirjoitan ylös ajatukseni Hildan toisesta avoimen luokan TOKO-kokeesta. Koe järjestettiin Espoossa Agimestassa, jossa olimme käyneet vähän aikaisemmin parissa rally-tokokisassa. Ryhmäliike eli paikalla istuminen tehtiin ensin ja se meni hyvin, 10/10. Näin, että koealueella oli runsaasti teippauksia lattiassa ja vein Hildan yksilösuorituksiin kehään hihnassa ja vapaasti niin, että se pääsi ohikulkiessaan tsekkaamaan teipin, jotta sen ei tarvitsisi niitä haistella enää suoritusten aikana. Yksilösuoritukset alkoivat estehypyllä, eikä Hilda ollut ollenkaan keskittynyt hommiin, vaan johonkin esteen vieressä olevaan hajuun. Se jäi odottamaan kaula pitkällä haistellen ja kun käskin hyppäämään, Hilda ei keskittynyt hyppyyn. Se kolautti jalkansa esteeseen ja jäi yli tultuaan haistelemaan lattiaa. Lisäkäskytyksellä tuli pois hajulta, mutta ei kunnolla sivulle perusasentoon. Liike meni nollille.

Toisena suorituksena olisi pitänyt tehdä kartion kierto. Alku näytti hyvältä, mutta Hilda pysähtyi kartion taakse. Luoksetulo sieltä lisäkäskyllä ja koira jäi ihan liian kauaksi eteen istumaan eikä osannut tulla perusasentoon. Liekö sekoittanut liikettä rallyn merkille menoon ja virheestä hämääntyneenä häröili liikkeen loppuosan. Nolla tästäkin. Kaukokäskyissä alun maahanmeno oli hidas, muuten meni oikein siististi ja arvosana 10. Luoksetulosta Hilda sai 7, koska minun takanani oli ruutu, jossa se kävi pyörähtämässä ennen sivulle tulemista - täytyy sanoa, että tällä koiralla on kyllä huumoria :D 

Seuraaminen meni mielestäni kivasti juosten tehtävine käännöksine oikeaan, peruutuksineen ym. ja saimmehan siitä 9,5. Samoin liikkeestä istuminen oli hieno 10. Todella iloinen olin noudon onnistumisesta 10 arvoisesti, osaa se kun malttaa! Liikkeestä seisomisesta tuli 8, kun Hilda liikahti hieman silloin kun kävelin sen taakse. Ja olisi pysähdys voinut olla terävämpikin. Ruutuun lähettäminen + maahanmeno meni nollaksi, mutta oli Hildalla jo jotain aavistusta, miten olisi pitänyt tehdä. Se kuitenkin valitettavasti ajautui ulkopuolelle. Kokonaisvaikutus oli 9 ja täytyy todeta kokonaisuudesta, että minun itseni täytyy vähän höllätä ja muistaa kiittää Hildaa kunnolla pelkäämättä sen villiintymistä. 

Tässä video, jonka eräs ystävällinen kanssakilpailija kuvasi:

https://youtu.be/AuHSiuGFMQ0